Vil du annoncere på Facebook, så er der et altoverskyggende værktøj, som du er nødt til at gøre dig bekendt med.
Det drejer sig naturligvis om Facebook Pixel. Her i artiklen vil jeg med afsæt i WordPress som platform give dig et indblik i, hvad Facebook Pixel er, hvordan du installerer Facebook Pixel, og hvilke muligheder det giver dig ifm. annoncering på tværs af Facebooks platforme.
Hvad er Facebook Pixel?
Kort fortalt er Facebook Pixel et stykke kode, der indsættes i den bagvedliggende kode på dit website. Det muliggør, at du bedre kan målrette din annoncering til potentielle kunder på Facebook.
Det sker ved, at Facebook Pixel indsamler data om de besøgende på dit website, så du kan blive endnu mere målrettet og vise endnu mere relevante annoncer til de mest relevante mennesker, som kunne tænkes at ville købe dit produkt.
Helt konkret kan Facebook Pixel tracke konvertinger fra dine Facebook ads, optimere annoncerne, bygge bedre målgrupper til fremtidige annoncer og lave remarketing henvendt mod brugere, der allerede har besøgt eller foretaget en eller anden form for handling på dit website.
Skåret helt ud i pap kan man sige, at Facebook Pixel er ligesom Google Analytics for Facebook ads.
Opsætning af Facebook Pixel på WordPress website
Som nævnt tager jeg i guiden her udgangspunkt i, at du gør brug af WordPress som platform på dit website.
Du behøver på ingen måde at være programmør eller have erfaring med at kode for at klare opsætningen.
For at hjælpe dig bedst muligt vil jeg gøre det så let som muligt og forsøge at skære det ud i pap, så der ingen tvivl er om, hvordan du får installeret Facebook Pixel.
Jeg vil præsentere dig for to metoder. Den ene indebærer, at du manuelt skal indsætte et stykke kode. Den anden indebærer, at du gør brug af et plugin, som klarer det meste af arbejdet for dig. Fordelen ved sidstnævnte metode er, at du kan skabe custom audiences og conversion goals direkte fra dit WordPress dashboard. Det er især en fordel for dig, der har en webshop med WooCommerce.
Så hvis du har planer om at gøre brug af custom audiences og conversion goals, bør du måske overveje at bruge et plugin til opsætning af Facebook Pixel.
Men hvis du bare vil bruge Facebook Pixel til at lave lookalike audiences og andre af de mere basale features ved Facebook ads, så kan den manuelle metode, hvor du selv indsætter et stykke kode, være en fin og simpel måde at komme i gang på.
Sådan indsætter du Facebook Pixel manuelt
Først skal du oprette en Facebook Pixel. Det gør du i Facebook Ads Manager under fanen Pixels.
Her klikker du på “Create a Pixel”:

Når du har navngivet din Facebook Pixel, vælger du “Manually Install the Code Yourself”.

Du præsenteres nu for det stykke kode, som udgør selve din Facebook Pixel.

Nu tager du kodestykket og indsætter det i <head> sektionen på dit WordPress website. Er du i tvivl om, hvordan man gør lige præcis dét, kan du med fordel læse guiden her.
Sådan installerer du Facebook Pixel med plugin
Der findes en lang række plugins, der tilbyder muligheden for at klare opsætningen af Facebook Pixel for dig nemt og bekvemt, uden at du behøver at begive dig ud i at rode i den bagvedliggende kode på dit website.
Et af de plugins er Pixel Caffeine fra AdEspresso. Fordelene, du opnår ved at bruge et plugin som Pixel Caffeine, er som nævnt ovenfor, at du kan skabe custom audiences og conversion goals direkte fra dit WordPress dashboard. Det er især en fordel for dig, der har en webshop med WooCommerce.
Så hvis du har planer om at gøre brug af custom audiences og conversion goals, bør du nok overveje at bruge et plugin til opsætning af Facebook Pixel.
Når du har lavet din Facebook Pixel – som vist før – i Facebook Ads Manager, skal du installere Pixel Caffeine og finde det i sidemenuen inde i WordPress.
Her vælger du “Facebook Connect”, som gør, at du forbinder din Facebook-konto med plugin’et.

Du har nu installeret Facebook Pixel ved hjælp af et plugin.
Hvordan tester jeg, om min Facebook Pixel virker?
Du kan med fordel installere denne Facebook Pixel Helper Chrome extension, der kan fortælle dig, om den installerede Facebook Pixel fungerer, som den skal.
Åbn hjemmesiden, hvor du har installeret din Pixel, og så kan du åbne denne Chrome extension og se, om Pixel er aktiveret som i nedenstående tilfælde hos Miinto.

iOS 14.5 og fremtidig indflydelse på Facebook ads
Måske du allerede har hørt om iOS 14.5 og denne opdaterings betydning for mulighederne for effektivt at markedsføre sig digitalt.
Som del af denne opdatering har Apple gjort det sværere for tredjeparts-apps at tracke brugere. Det vil medføre, at dele af de funktionaliteter, som Facebook Pixel har, ikke længere vil være tilgængelige på samme måde.
Det er uden tvivl noget, der vil få konsekvenser for måden, hvorpå man som digital marketer agerer og tænker om annoncering på Facebook.
Vil du gerne blive klogere på, hvilke konkrete konsekvenser opdateringen vil medføre, så læs evt. dette udførlige blogindlæg.
Men som nævnt vil flere af de funktionaliteter, Facebook Pixel muliggør, fortsat være tilgængelige, og derfor giver det altså stadigvæk god mening at få installeret Facebook Pixel, hvis du ikke allerede har gjort det.
Jeg håber, at du i artiklen her er blevet klogere på, hvad Facebook Pixel er, og hvordan du i praksis klarer opsætningen på dit WordPress website.
Sidder du inde med spørgsmål, er du altid mere end velkommen til at kontakte mig. Vi snakkes ved!
0 kommentarer