Hvilken webshop løsning skal du vælge, hvis det skal være så billigt som muligt, og hvis du bare ønsker en nem løsning, der får dig hurtigt i gang? Det vil jeg gøre dig klogere på her i artiklen!
Der findes jo en lang række forskellige webshop systemer på markedet, og hvis du er ny i gamet, forstår jeg godt, hvis det kan virke en smule uoverskueligt.
I artiklen vil jeg for nemhedens og overskuelighedens skyld holde mig til to af de mest gængse webshop systemer, som er dem, man ofte vil høre blive anbefalet, når spirende iværksættere er på udkig efter den helt rigtige webshop løsning.
De to webshop løsninger, jeg vil berøre i artiklen her, er WooCommerce (WordPress) og Shopify.
Hvad er den bedste webshop løsning?
Til dig, der skal i gang med en webshop, vil jeg prøve at give dig et fornuftigt overblik over, hvilken løsning du bør vælge. Det vil som altid afhænge af, hvilke behov man har for den webshop, man er ved at starte, og især også hvor store ambitioner man har med sit kommende foretagende.
Ved du allerede nu, at du gerne vil starte en forretning, der skal vokse sig stor, så kan det have stor indflydelse i lige præcis det her valg mellem Shopify og WooCommerce.
Shopify: billig webshop løsning, men muligvis den bedste?

Lad os starte med Shopify, der i disse år oplever massiv fremgang og enorm interesse fra rigtig mange af dem, der kaster sig ud i at starte en webshop. Simpelthen fordi det bare fungerer og er utrolig brugervenligt.
En Shopify webshop kendetegner sig først og fremmest ved at være en hosted løsning, hvilket vil sige, at din webshop hostes direkte hos Shopify på deres servere. Det sikrer en vis stabilitet og en tryghed, som du ikke på samme måde får med WooCommerce. Mere herom senere.
Fordele ved Shopify som webshop løsning
Shopify er en løsning, hvor du fra start af får mange brugbare værktøjer og dashboards, der eksempelvis kan præsentere dig for KPI’er som konverteringsrate, gennemsnitlig ordreværdi, afvisningsgrad samt andelen af kunder, der vender tilbage.
I det hele taget får du med Shopify et overskueligt setup. I kontrolpanelet kan du nemt danne dig et overblik over, hvordan det står til med din webshop, og hvordan det går med salget.
Hos WordPress vil du ofte være nødt til at skulle ud og finde plugins, der kan præsentere dig for lignende dashboards med KPI’er. Hos Shopify er der også mulighed for at hente plugins.
Hos Shopify tilbydes endda også support døgnet rundt, så du altid kan få hjælp, hvis der skulle opstå et problem af den ene eller anden slags med din online butik.
Når du skal finde ud af, hvordan din webshop skal tage sig ud rent visuelt, så er det meget rart, at du i Shopify’s egn Shopify Theme Store kan vælge mellem utallige temaer – både gratis og betalte – som du kan installere på kort tid med få klik.
Hos WooCommerce har du i øvrigt også muligheden for at finde temaer, som du hurtigt og nemt kan implementere på din webshop. Så det er altså en fordel, som både Shopify og WooCommerce kan bryste sig af. Man kan customize det i én lang uendelighed.
At en hjemmeside er responsivt (mobilvenligt) og dermed skabt til alle tænkelige devices og skærmstørrelser er altafgørende. Når du starter en Shopify-webshop, er den fra start af responsiv, og du er altså derfor ikke tvunget til at skulle i gang med en masse finjusteringer for at få den til at fungere godt på mobil, tablet og desktop. Det gør den allerede.
Vil du have fat i endnu flere data om, hvordan din webshop performer, og hvordan dine brugeres adfærd er, så er det nemt at integrere Shopify med Google Analytics.
Foruden Google Analytics integration er Shopify også perfekt til online markedsføring, da det integrere direkte med Facebook annoncering og Google Ads.
WooCommerce: en populær og billig webshop løsning

Verdens mest foretrukne CMS. Intet mindre. Kigger man på alle verdens webshops, så er hele 28 % af dem rent faktisk lavet i CMS-systemet WooCommerce.
Fordele ved WooCommerce
Udover at WooCommerce er verdens mest foretrukne CMS, så vil jeg gerne give dig et par andre fordele ved WooCommerce.
En af de store fordele ved WooCommerce og WordPress hjemmesider set i forhold til Shopify er uden tvivl prisen.
Prisen på en WooCommerce webshop er i princippet 0 kroner, da der modsat Shopify ikke er noget månedligt gebyr, der skal betales. Dertil kan så komme udgifter til hosting, betalingsudbyder mv., men som udgangspunkt er det gratis at have en WooCommerce webshop.
Her er det også værd at nævne, at WooCommerce ikke tager noget transaktionsgebyrer ifm. ordrer i din webshop. Det gør Shopify til gengæld.
Har du en smule erfaring med kodning, så er der med WordPress også rigtig gode muligheder for at tilpasse både i frontend og backend, hvis du ønsker at foretage ændringer.
Der er også en anden stor grund til, at WordPress og WooCommerce benyttes af så mange mennesker verden over, og det er brugervenligheden. Har man den mindste erfaring med hjemmesideopbygning, har man med stor sandsynlighed allerede prøvet at navigere rundt i kontrolpanelet i WordPress. Og hvis ikke, så kan man lynhurtigt lære det. Det hele giver bare i det hele taget rigtig god mening, når man bevæger sig rundt i de forskellige menuer inde i selve CMS-systemet.
Både med WooCommerce og Shopify er det muligt at lave en hel masse integrationer, så din webshop kommer til at spille sammen med systemer, der kan automatisere og gøre dine processer nemmere. Det kunne være fragt- og pakkelabelsystemer, regnskabsystemer med automatisk bogføring af ordrer, POS-systemer eller andet. Mulighederne er nærmest uendelige.
Hvad koster det at starte en webshop?
Det er ganske gratis at benytte WooCommerce, mens det til gengæld koster penge at benytte sig af Shopify. Hos Shopify er der flere forskellige prisniveauer, man kan vælge, alt efter hvor stort et behov man har.
Den billigste løsning ligger på 29 US dollars om måneden, det mellemste prisniveau hedder 79 US dollars om måneden, mens den dyreste løsning koster 299 US dollars om måneden. Det skal siges, at prisen hos Shopify inkluderer SSL-certifikat og hosting. Det får man ikke som en del af pakken fra start af hos WooCommerce.
Som tidligere nævnt skal det siges, at man fra Shopify’s side af tager et transaktionsgebyr for hver transaktion, du har på din webshop. Gebyret afhænger af, hvilken af førnævnte prisniveauer du befinder dig på, men det kan ligge på et par få procent.
Begynder du at opnå en millionomsætning, kan dette transaktionsgebyr hurtigt vise sig at få stor betydning for din indtjening. Dog vil transaktionsgebyret være lavere, jo større og dyrere en Shopify løsning du har.
Hvilken webshop løsning bør man vælge?
Som nævnt i begyndelsen af artiklen her, så er det svært at komme med noget entydigt svar på, hvilket CMS lige præcis DU skal vælge. Det afhænger af nogle af de faktorer, som jeg også var inde på til at starte med. Hvor stort et foretagende påtænker du, at det her skal blive til?
Har du allerede nu en ambition om at skabe en webshop, der på sigt skal vokse sig rigtig stor og måske udvide til udlandet, så vil Shopify i de fleste tilfælde være den bedste og mest skalerbare løsning. Dermed ikke sagt at WooCommerce ikke vil kunne klare opgaven, men mulighederne for at skalere er i sidste ende bare bedre hos Shopify.
Har du derimod “blot” et ønske om at drive en mindre webshop, der ikke nødvendigvis skal overtage verden, så er WooCommerce en ganske fantastisk løsning for dig. Du kan vha. plugins tilpasse dit website, som du ønsker det og dermed hele tiden tilføje nye funktioner. Derudover vil WooCommerce også være en billigere løsning i det tilfælde.
Fælles for både WooCommerce og Shopify er dog, at begge webshop løsninger er meget nemme at gå til. Du kan komme i gang med at sælge på meget kort tid.
Dit valg mellem de to systemer bør måske i virkeligheden afhænge af, om du har behov for at skalere forretningen senere hen. Har du det behov, er Shopify nok som allerede nævnt en bedre løsning for dig.
Uanset hvilken af de to webshop løsninger du ender med at vælge, så får du et helt vildt brugervenligt CMS, som du efter kort tid kan mestre, og så kan du ellers bare komme i gang med at sælge.
Jeg håber, at du er blevet en smule klogere på, hvad det indebærer at gøre brug af webshop løsninger som WooCommerce og Shopify, og ikke mindst hvilket af de to systemer du bør vælge.
Står du tilbage med spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte mig.
0 kommentarer