Hvad er Google AdSense? Kan man stadig tjene penge på Google AdSense i 2020?

oktober 7, 2019
Hvad er Google AdSense? Kan man stadig tjene penge på Google AdSense i 2020?

Drømmer du – som så mange andre – også om passiv indkomst? Hvis svaret er ja, så læs videre mens vi vender emnet Google AdSense og sammenligner med nogle af de andre muligheder i 2020.

Gennem de sidste par år har jeg brugt mere end 1.000.000 kr. på at pushe bannerreklamer på Google Display netværket for kunder og samarbejdspartnere. Disse reklamer er blevet vist på Publishers hjemmesider gennem Google AdSense.

Nu tager vi et kig den anden vej og stiller spørgsmålet “giver det mening for Publishers at gøre brug af Google AdSense?” Vi kommer også til at tage et kig på sammenligningen “Google AdSense vs. Affiliate Marketing” på det danske marked.

Hvad er Google AdSense?

Du kender uden tvivl Google AdSense reklamer – du har set dem millioner af gange. Google AdSense er Google’s bannerannonceringssystem, som annoncører bruger Google Display til at pushe bannerannoncer. Det er de annoncer du ser, når du bevæger dig rundt på hjemmesider.

Jeg kan også spørge på en anden måde: Har du prøvet at besøge en hjemmeside, hvorefter du bliver forfulgt af reklamer for virksomhedens produkt eller service på alle mulige andre hjemmesider? Dét er Google AdSense reklamer.

Eksempel på Google AdSense niché

Kendetegnet ved en god Google Adsense niché er VOLUME. Det er altafgørende, at du vælger et emne med mange månedlige søgninger.

Generelt er følgende altafgørende:

 • Mange månedlige søgninger (tusindvis)
 • Generelt emne som der altid vil blive søgt på
 • Mange vinklinger med Long Tail Keywords

Eksempler på gode nichér kan være:

 • Citater og digte
 • Festlege og spil
 • Alt til fødselsdage og andre begivenheder

Hvis vi tager udgangspunkt i festlege, kan vi tage et kig på Festleg.dk. Festleg.dk har kastet sig ud i at skrive om alt til festen.

Fremgangsmåden er, at man via værktøjer som Google Keyword Planner eller Ahrefs.com laver en søgeordsundersøgelse, for at finde ud af hvad folk søger efter, og hvor mange søgninger der er på forespørgslerne.

Søgeord kan fx være knyttet til kategorier såsom:

 • Drukspil
 • Festlege og idéer
 • Julefrokost lege
 • Lege til bryllup
 • Lege til fødselsdage
 • Selskabslege

Hvor meget kan man tjene på Google AdSense?

Omsætning pr. besøg varierer fra niché til niché, og fra hjemmeside til hjemmeside. Umiddelbart ligger omsætning pr. besøg på få øre.

Hvis du tjener 5 øre pr. besøgende, skal der 100.000 månedlige besøgende til en omsætning på 5.000 kr. om måneden.

At skaffe 100.000 månedlige besøgende er både svært, tidskrævende og afhænger af din niché. Det er de færreste nichér, hvor dette er muligt.

Google AdSense vs. Affiliate Marketing

Med Affiliate Marketing har du mere kontrol over din omsætning. Du ved hvad du tjener pr. lead eller pr. salg gennem dine annoncer, og du kan gøre brug af tekst-links fremfor bannerreklamer.

I dag er man nærmest blind over for bannerreklamer, da reklamefiltret automatisk slår til. Sidder du derimod og læser om et emne på et produkt som ønsker at købe, er du langt mere tilbøjelig til at klikke på et tekstlink eller en knap, efter at have læst et meget specifikt stykke indhold.

Forskellen er, at Google AdSense fokuserer på søgninger uden købesignaler, mens Affiliate Marketing er fokuseret omkring købestærk trafik.

Konklusion – Go’ eller No’go?

Jeg mener ikke, at det er særlig profitabelt. Det tager lang tid og indtægten er relativ lav på det danske marked. Tager vi til udlandet og laver en engelsk / amerikansk blog, kan det pludselig mening. Her kan du gange trafik og potentiale op med flere hundrede gange.

På det danske marked ville jeg i stedet tage udgangspunkt i Affiliate Marketing eller salg af links. Du kan hurtigt tjene 5-10.000 kr. om måneden på salg af links fra et stærkt site med meget trafik – det kan du ikke med Google AdSense. Du kan også hurtigt tjene nogle tusinde kroner, hvis du gør det godt med affiliate marketing.

Men for at gå i gang kræver det, at du er dygtig til online marketing. Det kan nemlig være dyrt, hvis du eksempelvis skal betale mig som online marketing konsulent.

Jeg håber, at dette har givet dig afklaring på dit valg omkring passiv indkomst.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nicolai Sørensen

Nicolai Sørensen & Co.

Anerkendt webdesigner og marketing specialist med 9 års erfaring i at skabe succesfulde cases for det danske erhvervsliv gennem webdesign, SEO & Google Ads.

+45 3063 3111

Skal vi tage en snak?

Seneste indlæg

Du kunne også være
interesseret i at læse disse artikler

Kontakt mig

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

Spørgsmål: Du er mere end velkommen til at stille dine spørgsmål i kommentarfeltet eller gennem min kontaktformular.

Tilbud: Du er også velkommen til at starte en uforpligtende dialog, hvis du er på udkig efter en seriøs samarbejdspartner du kan samle din hjemmeside og din online markedsføring hos.

Nicolai Sørensen er din WordPress webdesigner

Er du klar til en indledende snak?

+45 3063 3111

Fortæl mig om dine ønsker og udfordringer, og modtag en potentialevurdering og et prisestimat.

Psst.. I gennemsnit får mine kunder 20,4 nye kundehenvendelser pr. 100 besøgende.

5-stjerner på Trustpilot for webdesign & online marketing
Kontakt mig

Freetrailer som case
Tandlægeforeningen som case
Kvadrant som case
Charlotte Schou som case
Webamp som case
Custom Cash som case
Segway som case
Nemovo som case

Har du spørgsmål eller ønsker du at høre nærmere?

Nicolai Sørensen & Co.

Møllemoseparken 7, 3450 Allerød
Kontor i Søborg, København
CVR-nummer: 34810184
w

Kontakt mig

+45 3063 3111
hej [a] nicolaisoerensen.dk
Google Maps

}

Telefontider

Mandag - Fredag: Kl. 09 - 16
Lørdag - Søndag: Efter aftale
Mails besvares alle dage

5,0
5,0 ud af 5 stjerner (baseret på 10 anmeldelser)