Ekstern linkbuilding er betegnelsen for det arbejde, der ligger i at bygge stærke og relevante backlinks til din hjemmeside. Links er stadig en af de største faktorer for, om du får gode placeringer.
Disciplinen at skaffe links til din hjemmeside bliver i fagsprog kaldet for linkbuilding. Ekstern linkbuilding er afgørende for SEO og derved afgøende for din position i søgeresultaterne. Arbejdet med at skaffe links kan bestå af en masse forskellige metoder.
I Googles (og andre søgemaskiners) optik er et link det samme som en anbefaling. Jo flere indgående links der er til dit site, jo flere anbefalinger har du fået. Samtidig er der forskel på, hvor troværdige de links, du får, er.
Det gælder om at skaffe stærke og relevante links
Linker en autoritær side, der er relevant for den niche, din hjemmeside befinder sig i, til dig, får du mere ud af linket, end et link fra en ny hjemmeside med lidt indhold på. Det hele handler om at skaffe gode, relevante og stærke links, der kan styrke din linkprofil.
Nogle metoder inden for ekstern linkbulding er ganske gratis, mens andre koster penge. Herunder får du et indblik i de forskellige måder, hvorpå du kan bygge links, der styrker din hjemmeside.
Acquired links
Et acquired link er link, du selv har opsat eller skaffet. Betegnelsen dækker således over de links, du får, når du benytter outreach – eksempelvis ved at opfordre en samarbejdspartner til at linke til din hjemmeside.
Herudover dækker den også over gæsteindlæg, tilmelding til linkkataloger, linkbytte og lignende, hvor du selv gør en aktiv indsats for at bygge linket til din hjemmeside. Der findes adskillige metoder, hvorpå du selv kan bygge links til dit website.
Earned links
Earned links er, som navnet antyder, de links, du har fået helt naturligt. Det er dem, du gør dig fortjent til, fordi din hjemmeside har gennemarbejdet indhold, der er værd at linke til. De kommer af sig selv, da andre hjemmesider helt frivilligt linker til din hjemmeside.
Dette er de sværeste links at få, da det kræver, at dit website skiller sig ud fra mængden. Det kræver, at du har godt indhold, der er værd at linke til, men det kræver også, at du gør opmærksom på din hjemmeside igennem PR-arbejde, branding og andre marketingdiscipliner.
Du skal have en naturlig linkprofil
Din hjemmeside skal have en naturlig linkprofil. I princippet er det imod Googles retningslinjer, når du selv opretter links til din hjemmeside. Har du eksempelvis kun links fra linkkataloger eller udløbne domæner, der er genopbygget, sender det et signal til Google om, at du forsøger at manipulere med deres algoritme.
Derfor bør du primært gå efter stærke og relevante links, der ser naturlige ud – men det er også vigtigt, at du får links fra mindre stærke domæner, da ingen hjemmeside udelukkende har stærke links.
0 kommentarer