Hvad er ekstern linkbuilding?

marts 5, 2020
Hvad er ekstern linkbuilding?

Ekstern linkbuilding er betegnelsen for det arbejde, der ligger i at bygge stærke og relevante backlinks til din hjemmeside. Links er stadig en af de største faktorer for, om du får gode placeringer.

Disciplinen at skaffe links til din hjemmeside bliver i fagsprog kaldet for linkbuilding. Ekstern linkbuilding er afgørende for SEO og derved afgøende for din position i søgeresultaterne. Arbejdet med at skaffe links kan bestå af en masse forskellige metoder.

I Googles (og andre søgemaskiners) optik er et link det samme som en anbefaling. Jo flere indgående links der er til dit site, jo flere anbefalinger har du fået. Samtidig er der forskel på, hvor troværdige de links, du får, er.

Det gælder om at skaffe stærke og relevante links

Linker en autoritær side, der er relevant for den niche, din hjemmeside befinder sig i, til dig, får du mere ud af linket, end et link fra en ny hjemmeside med lidt indhold på. Det hele handler om at skaffe gode, relevante og stærke links, der kan styrke din linkprofil.

Nogle metoder inden for ekstern linkbulding er ganske gratis, mens andre koster penge. Herunder får du et indblik i de forskellige måder, hvorpå du kan bygge links, der styrker din hjemmeside.

Acquired links

Et acquired link er link, du selv har opsat eller skaffet. Betegnelsen dækker således over de links, du får, når du benytter outreach –  eksempelvis ved at opfordre en samarbejdspartner til at linke til din hjemmeside.

Herudover dækker den også over gæsteindlæg, tilmelding til linkkataloger, linkbytte og lignende, hvor du selv gør en aktiv indsats for at bygge linket til din hjemmeside. Der findes adskillige metoder, hvorpå du selv kan bygge links til dit website.

Earned links

Earned links er, som navnet antyder, de links, du har fået helt naturligt. Det er dem, du gør dig fortjent til, fordi din hjemmeside har gennemarbejdet indhold, der er værd at linke til. De kommer af sig selv, da andre hjemmesider helt frivilligt linker til din hjemmeside.

Dette er de sværeste links at få, da det kræver, at dit website skiller sig ud fra mængden. Det kræver, at du har godt indhold, der er værd at linke til, men det kræver også, at du gør opmærksom på din hjemmeside igennem PR-arbejde, branding og andre marketingdiscipliner.

Du skal have en naturlig linkprofil

Din hjemmeside skal have en naturlig linkprofil. I princippet er det imod Googles retningslinjer, når du selv opretter links til din hjemmeside. Har du eksempelvis kun links fra linkkataloger eller udløbne domæner, der er genopbygget, sender det et signal til Google om, at du forsøger at manipulere med deres algoritme.

Derfor bør du primært gå efter stærke og relevante links, der ser naturlige ud –  men det er også vigtigt, at du får links fra mindre stærke domæner, da ingen hjemmeside udelukkende har stærke links.

Klik her og få en uforpligtende snak om SEO

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nicolai Sørensen

Nicolai Sørensen & Co.

Anerkendt webdesigner og marketing specialist med 9 års erfaring i at skabe succesfulde cases for det danske erhvervsliv gennem webdesign, SEO & Google Ads.

+45 3063 3111

Skal vi tage en snak?

Seneste indlæg

Du kunne også være
interesseret i at læse disse artikler

Kontakt mig

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

Spørgsmål: Du er mere end velkommen til at stille dine spørgsmål i kommentarfeltet eller gennem min kontaktformular.

Tilbud: Du er også velkommen til at starte en uforpligtende dialog, hvis du er på udkig efter en seriøs samarbejdspartner du kan samle din hjemmeside og din online markedsføring hos.

Nicolai Sørensen er din WordPress webdesigner

Er du klar til en indledende snak?

+45 3063 3111

Fortæl mig om dine ønsker og udfordringer, og modtag en potentialevurdering og et prisestimat.

Psst.. I gennemsnit får mine kunder 20,4 nye kundehenvendelser pr. 100 besøgende.

5-stjerner på Trustpilot for webdesign & online marketing
Kontakt mig

Freetrailer som case
Tandlægeforeningen som case
Kvadrant som case
Charlotte Schou som case
Webamp som case
Custom Cash som case
Segway som case
Nemovo som case

Har du spørgsmål eller ønsker du at høre nærmere?

Nicolai Sørensen & Co.

Møllemoseparken 7, 3450 Allerød
Kontor i Søborg, København
CVR-nummer: 34810184
w

Kontakt mig

+45 3063 3111
hej [a] nicolaisoerensen.dk
Google Maps

}

Telefontider

Mandag - Fredag: Kl. 09 - 16
Lørdag - Søndag: Efter aftale
Mails besvares alle dage

5,0
5,0 ud af 5 stjerner (baseret på 10 anmeldelser)