Webdesign er en disciplin, der både kræver, at du har et øje for æstetik, men også at du kan sætte dig i brugerens sted. Her får du 4 konkrete tips til, hvordan du sikrer en brugervenlig hjemmeside.
Det vigtigste, et website eller en webshop kan opnå, er, at det er nemt for brugeren at finde frem til det, han eller hun søger. Brugervenlighed er alfa/omega, hvis man vil have succes på nettet. Det kræver, at man sætter sig ind i brugerens adfærd.
Et kønt website er ikke alt – det skal være nemt at klikke sig rundt på det, så den brugerens intention med besøget indfries. Se her, hvordan du får et mere brugervenligt website, der gør dine besøgende glade.
Hvis du ikke selv gider at give dig i kast med det, kan du med fordel sende nedenstående tips til din webdesigner.
1: Readability: Del din tekst op i bidder
De fleste hjemmesiders primære indhold er tekst. De fleste besøg på din hjemmeside kommer formentlig via Google, og måden, hvorpå Google analyserer et website, er blandt andet via det skrevne indhold.
Brugerne kommer altså som regel for at læse et eller andet på din hjemmeside, og derfor er det vigtigt, at han nemt kan finde det, han søger, når først han er landet på din hjemmeside.
Del din tekst op i mindre bidder og sørg for at have mange overskrifter, punktlister og små tekstafsnit. Det gør det lettere at skimme teksten og finde præcis den information, man søger.
Husk på, at brugerne ofte er dovne, og finder de ikke hurtigt den information, de søger, klikker de sig videre til den næste hjemmeside. Hvis ikke det er nemt at skimme teksten, går trafikken altså til din konkurrent.
2: Guide brugeren med kontrastfarver
En bruger har en intention med at klikke sig ind på din hjemmeside. Hvis du har en webshop, er det ofte for at købe et produkt. Sørg for, at det er nemt at se, hvor man skal klikke, hvis man eksempelvis vil putte dit produkt i kurven.
Falder farven på dine købsknapper i ét med det øvrige farvetema på din hjemmeside, så kan det være svært at finde frem til, hvor man skal klikke. Brug en kontrastfarve til dine primære C2A-knapper, så de er nemme at få øje på.
3: Gør brug af infografik og relevante billeder
I forlængelse af afsnittet omkring readability på din hjemmeside, er det en god idé at lægge infografikker op billeder op i dit indhold også. Psykologien er præcis den samme, som når du læser en bog.
Hvem gider læse en bog uden billeder, hvis der er en, der er lige så god, men som rent faktisk har billeder og illustrationer? Ikke mange. Særligt ikke på nettet, hvor det hele skal være så nemt for brugeren som muligt.
Brug eventuelt infografikker til at opsummere indholdet på din hjemmeside, så brugeren hurtigt kan danne sig et indtryk af, om det er relevant for ham eller hende. Hvis det er det, læser de måske videre i teksten.
4: Dit website skal være lynhurtigt
Hastighed er et af de vigtigste parametre for, om du får succes med at fastholde brugeren på din hjemmeside. Det er vigtigt, fordi der er kamp om brugerne, og hvis en bruger klikker sig ind på et søgeresultat via Google, der loader langsomt, går han hurtigt tilbage og finder det næste resultat, der loader hurtigere.
Har du en hjemmeside i WordPress, anbefaler jeg, at du gør brug af et optimeringsplugin ved navn WP Rocket.
WP Rocket tilbyder lynhurtig caching, optimering af database, lazyload af billeder, minification samt kombinering af CSS og JSS filer. Er man teknisk dygtig, anbefaler jeg også at man anvender Defer JS og optimering af CSS levering.
0 kommentarer