Ønsker du flere kunder med din hjemmeside? Jeg lever af at øje danske virksomheders omsætning gennem deres hjemmeside – følg med herunder, når jeg beskriver alle de faktorer der er vigtige for et godt webdesign.
Hvad kan du opnå med godt webdesign?
Her skal der stå nogle linier som hurtigt forklarer omkring ovenstående menupunkt og alt muligt andet, som er vigtigt at få med, så vi kan skrive en lang tekst til Google. Her skal der stå nogle linier som hurtigt forklarer omkring ovenstående menupunkt og alt muligt andet, som er vigtigt at få med, så vi kan skrive en lang tekst til Google.
Har du ingen hjemmeside, eksisterer du ikke
I dag eksiterer du ikke, hvis du ikke har en hjemmeside. Det er dokumenteret (seneste tal i 2020) at 85% af al handel (salg, service ydelser mv.) starter på Google. Både potentielle nye og allerede eksisterende kunder, forventer at du har en hjemmeside.
Når dine trofaste kunder skal finde dit telefon nr. eller handle hos dig, besøger de i næsten alle tilfælde din hjemmeside først. Har din virksomhed ingen hjemmeside, kan det godt betale sig at få designet en ny, uanset om dit budget til webdesign er småt eller stort.
Det er bevist at potentielle kunder vælger din konkurrent, såfremt du ikke har en hjemmeside. Det gør de af den særlige årsag, at de ved hvad de kan få hos konkurrenten, samtidig med, at du taber troværdighed ved ikke at have en hjemmeside, og ved ikke at have investeret i din egen virksomhed.
Online visitkort eller salgskanal?
En hjemmeside kan have mange formål. En hjemmeside kan fungerer som dit online / digitale visitkort, hvor du blot har en introduktion og dine kontaktoplysninger.
Men en hjemmeside kan også fungerer som en salgsplatform, også selvom det måske ikke er en webshop. I de fleste tilfælde er en hjemmesides formål at sælge, uanset om du sælger smykker, biler eller en serviceydelse.
Når man tænker på en hjemmeside som en salgsplatform, er det fordi at man kan designe hjemmesiden således, at den konverterer nye kunder.
For at få nye potentielle kunder til hjemmesiden, skal du først have trafik. Trafik kan enten købes gennem PPC marketing såsom Google annoncering eller Facebook annoncering, eller den kan skabes gennem organisk søgemaskineoptimering. Disse muligheder dækker jeg længere nede på hjemmesiden.
Øg din omsætning med konverterende webdesign
En webdesign bør ikke være tilfældigt. Ej heller bør det være “nyskabende og aldrig set før”. Det er en kæmpe fejl begåes af mange. Formålet med din hjemmeside er ikke at lave noget som ikke er set før – for tro mig, alt er set før – formålet er, at din hjemmeside skal sælge dit budskab og dit produkt eller ydelse.
Konverteringsoptimering af hjemmeside kan være en god investering, og kræver at webdesignet er professionelt og troværdigt. For at få højere konvertering bør du have fokus på kontaktformular/telefonnr., samtidig med, at du skaber troværdighed og tillid ved at gøre hjemmesiden personlig. Anvend gerne et billede af dig selv eller en medarbejder, ligesom jeg har gjord i toppen af dette webdesign.
Uanede muligheder med online marketing
Længere nede på rudebeckdesign.dk har jeg beskrevet nogle af de mange muligheder online marketing dækker over. Pointen med at bruge penge og ressourcer på online marketing er endten 1) salg eller 2) synlighed/eksponering. Typisk går de to sammen hånd i hånd.
Personligt anbefaler jeg PPC marketing (Pay Per Click) såsom Google AdWords, Facebook Ads eller LinkedIn marketing. Hertil anbefaler jeg ofte, at der også udføres organisk søgemaskineoptimering. Det afhænger dog af din målgruppe, din konkurrence og dit eget mål.
Jeg anbefaler altid PPC marketing, hvor organisk søgemaskineoptimering er længeresigtet og kræver meget arbejde. Er du nystartet, så kom i gang med annoncering. Ved du med sikkerhed at din virksomhed eksisterer om minimum 3-5 år, så kom i gang med organisk søgemaskineoptimering.
6 regler din hjemmeside skal overholde
Internettet ændrer sig konstant, og det gør Google og søgemaskinerne også. Dog er der best practices du bør følge, så du får mest muligt ud af din hjemmeside/webdesign og din online markedsføring. Herunder beskriver jeg nogle af de must du bør følge.
Responsivt webdesign tilpasset mobil, tablet og computer
I dag er langt over 50% af de besøgende fra en mobiltelefon. Mobil og Tablet udgør i dag ca. 75% af søgningerne, hvilket gør responsivt webdesign et must. Mød dine kunder, hvor de møder dig. Husk at tjekke brugeroplevelsen, og hold de vigtigste informationer og kontaktoplysninger tæt på toppen.
Banneret kaldes også for “The Hero-section”. Det er hér du skal beskrive dit budskab, kort og præcist. Banneret er det første en potentiel kunde ser – fanger du ikke den besøgende opmærksomhed, er der stor risiko for, at den besøgende forlader websitet og går til en af dine konkurrenter. Anvend sælgende tekst/budskab og billede.
Målret hjemmesiden til kontakt/salg
Sørg altid for at have en kontakt/salgsknap placeret synligt. Dette kaldes for Call-to-Action knap. Der må maks være 3 cta-knapper på én underside, og det anbefales at den laves i en anden farve end resten af hjemmesiden. Har du en blå hjemmeside, kan du vælge at have c2a-knapper røde, gule, orange eller grønne. Det er dokumenteret, at orange knapper har den højeste konverteringsrate, og derved den mest effektive farve.
Det er ligeledes vigtigt altid at have synligt telefonnr. og kontaktformular.
Brug tydelig kontrast i dit webdesign
I dag må en hjemmeside godt have meget scroll. Det må den, fordi vi er vandt til at scrolle på mobiler og tablets. For at holde den besøgende interesseret, er det vigtigt at bruge tydelig kontrast i det professionelle hjemmeside design. Brug farveskift i baggrunde for at vise, at nu sker der noget nyt. Anvend også forskellig formkontrast, eksempelvis skiftende brug af billeder og ikoner.
Sørg for at det er pænt og overskueligt, og at farverne harmonerer. Kontrasten hjælper også med at målrette call-to-action.
Skriv værdifulde tekster til dine besøgende – OG Google
I 2016 gik der et ordsprog der hed “Content is King” – det gælder også for 2020.
I dag er der stort fokus på GODT indhold, altså utrolig lange artikler med infographics (illustrationer der forklarer et budskab). Google elsker godt, unikt indhold, og hvis folk linker til dit indhold på din hjemmeside, har du mulighed for at stige i Googles placeringer med topfart. Godt indhold og værdifulde links er sammen med brugeroplevelsen, de 3 vigtigste faktorer hos søgemaskinerne.
Godt indhold resulterer også i flere kunder og mere salg, det er en no-brainer.
Brug data fra Google Analytics til at forbedre din hjemmeside
Du har mulighed for at få alle data om dine besøgende. Integrer Google Analytics med din hjemmeside, og integrer efterfølgende Google Search Console (Det gamle Webmaster Tools).
Du kan blandt andet se hvor mange besøgende du har, hvor de kommer fra, hvor mange der kontakter dig (via mål-/sporingstracking) og hvad de foretager sig på din hjemmeside. Herfra kan du forbedre oplevelsen for dine besøgende, og derved få mere salg. Tag de 10 mest besøgte undersider, og sørg for at indholdet er 10x bedre end dine konkurrenter. Det kræver tid, men betaler sig tilbage, mange mange gang.
Få succes med Online Marketing
Det er bevist og dokumenteret, at Online Marketing er den bedste form for markedsføring, punktum. Online Marketing har den største ROI (Return of investment), 100% målbar og fantastisk fleksibel. Få mere information omkring online markedsføring af en freelance online marketing konsulent. Jeg opdaterer løbende min blog, hvor du bl.a. kan læse mere om cases og dybdegående best practice særlig omhandlende søgemaskineoptimering, linkbuilding, Google annoncering og Facebook.
Organisk søgemaskineoptimering (SEO)
De 3 vigtigste faktorer er godt indhold (lange tekster, minimum 500 ord pr. underside.), værdifulde og relevante links fra stærke hjemmesider og selv brugeroplevelsen. Kombiner disse faktorer med gode og beskrivende titler, så kommer du rimelig langt. Jeg anbefaler at du anvender Yoast som SEO-plugin, såfremt din hjemmeside er lavet i WordPress CMS.
Lokal søgemaskineoptimering (Google MyBusiness)
Har du nogensinde Googlet et brand eller et firmanavn, og pludselig kommer der et kort frem med placering, navn, adresse, tlf, åbningstider, anmeldelser osv.? Det er Google MyBusiness.
Google MyBusiness er en tilmelding af din virksomhed på Google. Er man i nærheden og søger eksempelvis på “Tømrer” eller “Advokat”, vil du blive vist højere i søgemaskinerne. Du har også mulighed for at blive vist sammen med 2-3 andre, øverst på Google, selvom du måske ligger på side 2 eller 3.
Annoncer på Google (Google AdWords)
Jeg anbefaler alle at bruge Google AdWords, såfremt at du har en ordenlig avance på dit produkt/service. Du kan hurtigt målrette dine annoncer og styre dem efter behov.
Google AdWords er godt uanset om din målgruppe er privat eller erhvervskunder.
Med 100% målbarhed kan du regne ud, hvor meget et salg koster. Sælger du elastikker og betaler 100 kr. for et salg, er der ingen idé i det. Men er du eksempelvis bedemand og koster et salg 200 kr. mens du sælger din ydelse for 10.000 kr., er det en no-brainer.
Google annonceriing er “Pull marketing”, da den besøgende allerede søger efter lige netop dit produkt. Du betaler derfor kun for interesserede købere.
Annoncer på Facebook
Facebook annoncering er i sær egnet til at ramme det private publikum. Du kan ligeledes målrette din annoncering efter aldersgruppe og geografisk lokation.
Ligesom ved annoncering på Google, opnår du også nemt høj ROI. Jeg anbefaler at du anvender en professionel til opgaven, der kan forvandle 1 kr. til 10 kr. eller måske endda 20 kr.
Der er mange forskellige typer af annoncering på Facebook, som hver især tjener hver sit formål.
Facebook annoncering går under betegnelsen “Push marketing”, da man spreder sit budskab til andre der ikke er i gang med at foretage en søgning.
Skal du vælge et webbureau eller en selvstændig webdesigner til din hjemmeside?
Vælg et webbureau hvis:
Du søger et hold af specialister der kan foretage alle typer af opgaver. Er du engageret i din hjemmeside og forventer at have ændringer og rettelser løbende, og er dit budget begrænset, så kig efter muligheden ved et bureau der tilbyder fri support.
Du risikerer dog at blive “en i flokken” med lange ventetider, hvor du snakker med en ny person hver gang.
Du får typisk en god løsning til et biligt budget, og der er altid nogen på arbejde selv ved sygdom og ferie.
Vælg en webdesigner hvis:
Du søger én specialist der kender dig og din virksomhed ind og ud. Du får et tæt samarbejde og der lægges typisk et stort stykke arbejde i webdesignerens enkelte kunder. Webdesigneren lever typisk af mund-til-mund / anbefalinger, mens et bureau lever af deres salgsafdeling.
Du risikerer dog at webdesigneren ikke har alle kompetencer, og at webdesigneren en dag får andet arbejde eller i sidste ende ikke kan rumme opgaven.
Du får typisk en lidt dyrere løsning, men mere value-for-money og et tæt samarbejde.
Andre spørgsmål & Svar
Hjemmeside priser – Hvad koster det at få designet en hjemmeside?
En hjemmeside koster alt fra 5.000 – 50.000 kr., afhængig af dine behov. Typisk koster en hjemmeside et sted midt i mellem. Du skal dog være opmærksom på, hvad løsningen indeholder.
Gratis hjemmeside – hvis budget og behov er små
Der findes et halv af gratis hjemmeside platforme. Er budgettet småt og skal du blot have en hjemmeside for at få dine kontaktoplysninger på nettet, kan jeg anbefale at du anvender Mono hjemmesider eller Wix. Det er gratis, indtil du begynder at ville have ekstra funktioner.
Træk-og-slip opdateringsmoduler
Du bør altid vælge en hjemmeside med træk-og-slip opdateringsmodul. Det sparer tid og derved også penge. Ligeledes kan du som mindre erfaren nemt rette i både tekst og billeder. De fleste WordPress temaer kommer med en træk-og-slip editor, da det er vejen frem.
Hold hjemmesiden opdateret af sikkerhedsmæssige årsager
Internettet vokser, og det bliver mere og mere interessant for hackere at inficerer hjemmesider med malware og andet. Hold derfor hjemmesiden opdateret med plugins og opdateringer. Gennem min tid har jeg oplevet et hav af virksomheder som er blevet hacket, da de ikke har betalt for en serviceaftale eller selv vedligeholdt et website.
0 kommentarer