Webdesign inspiration: 8 gode kilder til inspiration

juni 6, 2021
Webdesign inspiration: 8 gode kilder til inspiration

er altid en god idé at søge ny inspiration. Det kan være, at du er gået lidt i stå med dit nuværende designprojekt, eller det kan være, at du søger inspiration til et kommende projekt?

Uanset om du er en erfaren webdesigner, eller om du fortsat har til gode at prøve kræfter med webdesign, så er det altid godt at have en liste over kilder til inspiration til dine fremtidige projekter, som du kan hive frem, når du har brug for det.

Her i artiklen vil jeg give dig en oversigt over, hvor du kan gå hen og blive inspireret, når det drejer sig om webdesign. 

Dribbble – fantastisk website til webdesign inspiration for kreative professionelle

Her er der tale om en af mere kendte kilder til inspiration. Har man i et eller andet omfang beskæftiget sig med webdesign, så kender man med stor sandsynlighed til Dribbble.

Der er her tale om et community af designere, der hver især deler deres imponerende hjemmeside designs. Her kan du således søge efter lige præcis den type og genre inden for webdesign, som tiltaler dig allermest. Eller du kan dele de webdesigns, som du er mest stolt af. 

Er du kørt fast i dit arbejde med webdesign, så kan det måske nogle gange være en god idé at gå i en helt anden retning, end hvad du tidligere har været vant til. Her kan et sted som Dribbble være et oplagt sted til at finde designretninger, der adskiller sig meget fra den måde, du ellers plejer at arbejde på.

Behance – min personlige favorit til design inspiration

Behance er ligeledes et bredt anerkendt website med tonsvis af inspiration for webdesignere. 

Uanset om du interesserer dig for arkitektur, art direction, motion graphics, branding, fotografi, grafisk design, illustration, industrielt design, interaktionsdesign, fashion, UI/UX eller webdesign, så er det her stedet, du bør gå hen for at finde inspiration. 

På Behance er det også muligt at se og skabe moodboards, der kan være kilde til inspiration, når du lige mangler at knække koden til, hvilken designmæssig retning dit næste projekt skal gå i.

Awwwards – få webdesign inspiration fra award vindere

Her er der tale om en inspirationskilde, der adskiller sig en smule fra de to førnævnte. 

Awwwards kendetegnes nemlig – som navnet antyder – ved et system, hvor designs, der lægges op på hjemmesiden, bedømmes med en karakter og herefter tildeles awards. 

Uden at negligere de designs, man finder hos førnævnte Dribbble og Behance, så kan man måske godt – uden at fornærme nogen – sige, at niveauet på Awwwards er en smule højere generelt set. Her finder man de designere, der hele tiden formår at nytænke og skubbe grænserne for, hvad design kan og er i stand til. 

Hos Awwwards sidder håndplukkede eksperter i “juryen” og er med til at bedømme de designs, der præsenteres på hjemmesiden. De forskellige designs vurderes ikke kun på baggrund af, hvor pæne de ser ud, men også helt konkret i forhold til parametre, der relaterer sig til den enkelte hjemmesides design, usability, kreativitet og content. Hvert parameter får en karakter, og det resulterer så i en samlet score. 

Best Website Gallery – nemt og overskueligt

En af de store fordele ved Best Website Gallery er muligheden for at filtrere og søge efter webdesigns baseret på stil, designtilgang, funktionaliteter mv. 

Du kan således f.eks. filtrere på CMS-systemer, så du får vist hjemmesider bygget i Shopify, WordPress, Magento eller andet.

Eller du kan søge efter stilarter som f.eks. full width, one page, sticky navigation, agency hjemmesider mv. 

Derudover kan du søge med fokus på frameworks som React, Bootstrap, AngularJS mv.

Commerce Cream – inspiration til webshop design (eCommerce)

Her er der – som navnet antyder – fokus på e-commerce websites og nogle af de mest visuelt indbydende af slagsen. 

Der er tale om en stor samling af Shopify webshops, hvor designet af disse altså i den grad har været i højsædet. De designs, man finder hos Commerce Cream er indsendt af designbureauerne, der står bag dem. 

Shopify som platform oplever en enorm interesse og stigning i antallet af oprettede webshops i disse år, og i manges øjne er det bare den ubestridt bedste platform at gøre brug af, hvis man vil nemt og hurtigt i gang med at drive en webshop.

Her kan Commerce Cream være det perfekte sted at starte for dig, der vil skabe en visuelt indbydende identitet til din kommende Shopify webshop.

Så står du overfor at skulle starte en webshop med Shopify som platform, så er det her stedet, du bør starte med at lede efter inspiration. 

Admire The Web – Håndplukkede webdesign eksempler

Her finder du ligeledes webdesigns af allerfineste kvalitet. Du finder håndplukkede eksempler på noget af det allerbedste, internettet har at byde på, når vi snakker hjemmesidedesigns. 

siteInspire – Inspirerende webdesigns

Hos siteInspire er det også muligt at filtrere de mange webdesigns på baggrund af emner, platforme, funktionaliteter og stilarter. 

Det kan meget vel lyde som en designsøgemaskine, der ikke tilbyder noget, som de andre ikke har. Men ikke desto mindre er det altid en god idé at søge inspiration så mange steder som muligt, og her er siteInspire altså bestemt en af de hjemmesider, du bør tilføje til bogmærkerne i din browser.

Pinterest – Mit daglige fix til inspiration ved siden af Behance og Dribble

Måske en lidt atypisk tilføjelse til listen her, men uanset hvilket emne, der er tale om, så er Pinterest altså en ekstremt god kilde til inspiration. Uanset om det er madopskrifter, boligindretning eller webdesign, så er og bliver Pinterest bare en fremragende kilde til at finde inspiration. 

Hver evig eneste dag postes enorme mængder content på Pinterest, og det kan måske virke som en anelse overdrevet og nærmest uoverskueligt at skulle gøre brug af Pinterest til formålet her. Men kan man undgå at blive overvældet af de store mængder indhold, og ved man, hvad man går efter, så kan det være et fantastisk sted at gå på opdagelse.

Jeg håber du fandt inspiration til inspiration

Jeg håber, at du her i artiklen har fundet et par nye kilder til inspiration, så du enten kan komme videre med et designprojekt, hvor du er gået lidt i stå, eller så du kan komme i gang, hvis du er ny i gamet og ønsker at prøve kræfter med webdesign for første gang.

Uanset hvad vil eksemplerne, jeg har nævnt i artiklen her, være gode steder at starte for enhver, der har interesse for emnet. 

Webdesign er et felt i konstant forandring, og nye tendenser kommer hele tiden til. 

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nicolai Sørensen

Nicolai Sørensen & Co.

Anerkendt webdesigner og marketing specialist med 9 års erfaring i at skabe succesfulde cases for det danske erhvervsliv gennem webdesign, SEO & Google Ads.

+45 3063 3111

Skal vi tage en snak?

Seneste indlæg

Du kunne også være
interesseret i at læse disse artikler

Kontakt mig

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

Spørgsmål: Du er mere end velkommen til at stille dine spørgsmål i kommentarfeltet eller gennem min kontaktformular.

Tilbud: Du er også velkommen til at starte en uforpligtende dialog, hvis du er på udkig efter en seriøs samarbejdspartner du kan samle din hjemmeside og din online markedsføring hos.

Nicolai Sørensen er din WordPress webdesigner

Er du klar til en indledende snak?

+45 3063 3111

Fortæl mig om dine ønsker og udfordringer, og modtag en potentialevurdering og et prisestimat.

Psst.. I gennemsnit får mine kunder 20,4 nye kundehenvendelser pr. 100 besøgende.

5-stjerner på Trustpilot for webdesign & online marketing
Kontakt mig

Freetrailer som case
Tandlægeforeningen som case
Kvadrant som case
Charlotte Schou som case
Webamp som case
Custom Cash som case
Segway som case
Nemovo som case

Har du spørgsmål eller ønsker du at høre nærmere?

Nicolai Sørensen & Co.

Møllemoseparken 7, 3450 Allerød
Kontor i Søborg, København
CVR-nummer: 34810184
w

Kontakt mig

+45 3063 3111
hej [a] nicolaisoerensen.dk
Google Maps

}

Telefontider

Mandag - Fredag: Kl. 09 - 16
Lørdag - Søndag: Efter aftale
Mails besvares alle dage

5,0
5,0 ud af 5 stjerner (baseret på 10 anmeldelser)