WordPress for begyndere: Design dit eget WordPress website

februar 11, 2021
WordPress for begyndere: Design dit eget WordPress website

Har du ikke den store erfaring med hverken design eller programmering, men vil du alligevel gerne være i stand til at designe dit helt eget WordPress website?

Det kommer du hurtigt og nemt i gang med efter at have læst denne artikel.

WordPress guide for begyndere – hvor skal man starte med design?

Det kan måske lyde en smule uoverskueligt at skulle i gang med at designe og udvikle en WordPress-hjemmeside helt fra bunden. Heldigvis er det slet ikke så kompliceret, som du måske frygter.

Hvis du ikke allerede kender begrebet, page builders, så er det nu, jeg gerne vil introducere dig for det.

Med en page builder kan du nemlig bygge et website helt uden designer- eller programmørerfaring. Med en page builder er det udelukkende drag-and-drop, du benytter dig af. Nemmere bliver det ikke.

Du kan selvfølgelig altid vælge at hyre en udvikler til at bygge dit website, men det kan hurtigt blive en dyr affære. Det er her, en page builder kommer dig til undsætning og sparer dig for en masse omkostninger.

Fordele ved at vælge en page builder til WordPress

Der er flere forskellige fordele ved at vælge en page builder, når du skal bygge din næste WordPress hjemmeside.

  • Hurtig udvikling og opbygning af sitet, hvor du sparer en hel masse tid
  • Du sparer penge og undgår at hyre dyre udviklere til opgaven
  • Ingen udviklker- eller designererfaring er nødvendig

Page builders til WordPress – hvilken skal jeg vælge?

Jeg vil forsøge at nævne og sammenligne nogle af de mest populære bage builders her i artiklen, og det vil forhåbentlig i sidste ende give dig et indtryk af, hvilken af dem du skal vælge.

Det vil i visse tilfælde være sådan, at dit valg af tema kan have indflydelse på, hvilken page builder du skal/kan vælge. Med drag-and-drop funktionen i en builder, kan du nemt flytte indhold, widgets, blocks, moduler og alt muligt andet rundt på siden, så det til sidst står, som du ønsker det.

Divi

Her er der tale om en de mest populære og oftest brugte page builders. Divi er en builder med nærmest uanede muligheder. Efterhånden som du ”dragger og dropper” dine elementer på siden, kan du med preview-funktionen følge med i, hvordan det endelige resultat kommer til at se ud.

Med Divi kan du tilpasse dine fonte, farver, spacing, padding, størrelsen på elementer og i det hele taget bare skabe lige præcis dét unikke look, som du ønsker, dit website skal have.

Med Divi går du ikke galt i byen. Divi har flere steder fået enormt mange positive anmeldelser af brugere, der nyder at bruge værktøjet til at bygge indbydende hjemmesider.

Prisen for Divi ligger på $79 om året eller et engangskøb på $249 for adgang resten af livet.

Elementor

De fleste, der i et eller andet omfang har stiftet bekendtskab med WordPress, kender Elementor. Rigtig mange brugere verden over benytter Elementor til at bygge deres WordPress website med.

Igen er der tale om en page builder med drag-and-drop funktion, så du kan placere tekster, billeder og andre former for indhold, lige præcis hvor du har lyst.

Elementor giver dig over 80 designelementer, du frit kan benytte dig af, og derudover finder du også en lang række templates, som du kan kopiere ind på dit eget site. Det giver dig nærmest fuldendte landingssider, hvor du blot skal tilpasse tekster og billeder en smule, så det passer til din stil.

Der findes en gratis version af Elementor, som har en række begrænsninger, og derudover findes Elementor i tre forskellige prisklasser: $49, $99 og $199 om året alt afhængig af, hvor mange hjemmesider du har.

Beaver Builder

Beaver Builder omtales ofte som den måske mest burgervenlige WordPress page builder på markedet. Ligesom det er tilfældet med Elementor og Divi, så designer og bygger du her dit website ved hjælp af drag-and-drop funktionen, og mens du gør det, får du et preview af, hvordan det færdige resultat kommer til at se ud. 

Det tager ikke meget mere end et par minutter at bygge en hel landingsside fra start til slut.

Der ligger ligeledes med Beaver Builder over 30 præinstallerede templates, som du frit kan benytte. Vælger du at bruge et af de præinstallerede templates, så går det altså ekstremt hurtigt med at få bygget et komplet website med flere undersider.

Beaver Builder er – ligesom de førnævnte page builders – fuldt ud responsive, så de sider, du bygger, fungerer optimalt på mobile enheder fra starten af.

Der findes en gratis version af Beaver Builder, og derudover findes en betalt version til $99, som giver adgang til at bruge Beaver Builder på alle de hjemmesider, du har lyst til.

Beaver Builder er en meget simpel og brugervenlig løsning, der gør det så nemt som overhovedet muligt at bygge et flot website med indbydende landingssider. Især for begyndere er det et oplagt valg.

Konklusion: Hvilken page builder bør jeg så vælge?

Selvom at du nu er blevet en smule klogere på de tre forskellige page builders, så kan det måske alligevel være svært at skelne dem fra hinanden? Det er fuldt forståeligt. På mange måder minder de tre page builders nemlig i høj grad også om hinanden.

Uanset hvilken af de tre, du vælger, får du enormt brugervenlig løsning, hvor du med det samme kan gå i gang med at bygge dit website – uden at du skal sidde og læse lange guides og manualer igennem først.

For de fleste begyndere vil Beaver Builder være ganske tilstrækkeligt og et helt perfekt valg. Det tilbyder et meget simpelt interface, som bare gør det ekstremt overskueligt.

Har du brug for endnu flere funktioner, kan det til gengæld være, at Divi er den rette løsning for dig.

Det vil ofte afhænge af dine kvalifikationer, og af hvor erfaren og velbevandret du i forvejen er i WordPress-verdenen.

Jeg er ikke desto mindre sikker på, at du kommer til at få enorm glæde af det – og ikke mindst spare tid – uanset hvilken af de tre page builders du ender med at vælge.

God fornøjelse! 

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nicolai Sørensen

Brandpartner v/Nicolai Sørensen

Anerkendt webdesigner og marketing specialist med 9 års erfaring i at skabe succesfulde cases for det danske erhvervsliv gennem webdesign, SEO & Google Ads.

+45 3063 3111

Skal vi tage en snak?

Seneste indlæg

Du kunne også være
interesseret i at læse disse artikler

WordPress eller Wix?

WordPress eller Wix?

Er du i tvivl om, hvorvidt du skal vælge WordPress eller Wix til din nye hjemmeside? Der er stor forskel på de to...

Kontakt mig

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

Spørgsmål: Du er mere end velkommen til at stille dine spørgsmål i kommentarfeltet eller gennem min kontaktformular.

Tilbud: Du er også velkommen til at starte en uforpligtende dialog, hvis du er på udkig efter en seriøs samarbejdspartner du kan samle din hjemmeside og din online markedsføring hos.

Nicolai Sørensen er din WordPress webdesigner

Er du klar til en indledende snak?

+45 3063 3111

Fortæl mig om dine ønsker og udfordringer, og modtag en potentialevurdering og et prisestimat.

Psst.. I gennemsnit får mine kunder 14,4 nye kundehenvendelser pr. 100 besøgende.

5-stjerner på Trustpilot for webdesign & online marketing
Kontakt mig

Freetrailer som case
Tandlægeforeningen som case
Kvadrant som case
Charlotte Schou som case
Webamp som case
Custom Cash som case
Segway som case
Nemovo som case

Har du spørgsmål eller ønsker du at høre nærmere?

Nicolai Sørensen & Co.

Møllemoseparken 7, 3450 Allerød
Kontor i Søborg, København
CVR-nummer: 34810184
w

Kontakt mig

+45 3063 3111
hej [a] nicolaisoerensen.dk
Google Maps

}

Telefontider

Mandag - Fredag: Kl. 08 - 16
Lørdag - Søndag: Efter aftale
Mails besvares alle dage

5,0
Rated 5 out of 5
5 ud af 5 stjerner (baseret på 10 anmeldelser)