Freelance løn – Hvad tjener man som (digital) freelancer i 2019?

januar 21, 2019
Freelance løn – Hvad tjener man som (digital) freelancer i 2019?

Denne artikel er til dig, der ønsker indblik i hvad du kan forvente at tjene som freelance webdesigner – og hvad jeg tjener.

Personligt er min timepris som webdesigner 500-750 kr. afhængig af projektet, og hvor mange timer projektet kræver (og kunden derved forpligter sig til).

Jeg estimerer derfor prisen for en hjemmeside baseret på forventet antal af timer. Min mindstepris for en hjemmeside er 7.000 kr. til 8.000 kr., hvor gennemsnittet måske er 10.000 kr. – 15.000 kr. Det skal siges, at jeg arbejder med små og mellemstore virksomheder, som har et begrænset budget. Det er samme målgruppe som et billigt webbureau henvender sig til.

Hvad tjener jeg som freelance webdesigner?

Hvis du vil sammenligne dig med mig, så værsgo. Men så er det også vigtigt, at du tager højde for min erfaring og min profil. Min erhvervserfaring kan du læse nederst i artiklen.

Min indtjening for 2018
Det er svært at sige, hvad jeg tjente i gennemsnit 2018. Først i November besluttede jeg mig for, at jeg igen ville gå selvstændig som freelance på fuld tid. I november & december solgte jeg samlet antal timer for 125.000 kr., hvilket ville have været mere, hvis det havde lykkedes mig at lukke 3 tabte salg der havde en samlet pris på 85.000 kr.

Mit mål for 2019 – 45.000 kr./md
Mit personlige mål er på nuværende tidspunkt at fakturere på den gode side af 45.000 kr. om måneden. Med en gennemsnitlig timepris på 600 kr., skal jeg sælge 75 effektive arbejdstimer.

Mit mål for 2020 – 60.000 kr./md
Jeg arbejder mod på sigt at kunne fakturere på den anden side af 60.000 kr. i gennemsnit pr. måned. Med en gennemsnitlig timepris på 700 kr., skal jeg sælge 85 effektive arbejdstimer.

Det lyder ikke af mange arbejdstimer. Det er fordi, at du glemmer alle de timer der går med kundemøder, lukning af aftaler, promovering af mig selv osv.

Mit ultimative mål
I den perfekte verden har jeg et ønske om, at kunne fakturerer 100 timer om måneden med en gennemsnitlig timepris på 700 kr. (70.000 kr.). Det er et mål jeg tror 100% på, men der er en længere vej til målet. Det kræver 5-15 faste kunder, der ligger timer hos mig hver måned ved fx at købe 1-4 arbejdsdage om måneden (8-32 timer).

Status på freelance omsætning (opdateret d. 1/6-2019)

løn og omsætning som freelance webdesigner

Indtil videre går det efter planen, og jeg omsætter lidt mere end mit 2019-mål på 45.000 kr./måned. Jeg arbejder fortsat kun almindelige 37-42 timer om måneden, som også dækker over administration såsom fakturering, oprettelse af tilbud, opstart af nye samarbejder osv.

Løn som webdesigner i webbureau?

Udover at være freelance webdesigner, er jeg også online marketing konsulent

Indtjeningen på et samarbejde er fordelt nogenlunde således:

 • Hjemmesider er oftest et engangsbeløb (50% upfront og 50% når vi går LIVE)
 • Der bliver ikke købt særlig mange timers arbejde til videreudvikling og vedligeholdelse af WordPress, og kunden har svært ved at forstå at en hjemmeside i WordPress skal holdes opdateret
 • I stedet køber mine kunder online markedsføring, og det er dét som lever af, da det er en “recurring service” – altså løbende genfakturering

Salg af online markedsføring som konsulent

De fleste kunder køber også online markedsføring af mig i forbindelse med hjemmesiden, og hjemmesiden kan derfor nogle gange anses som et “biprodukt” eller en optimeret salgskanal, hvor markedsføringen er i fokus.

Det er ofte nemmere at tage sig fint betalt, når man sælger online markedsføring. I dag er der nemlig mange erhvervsdrivende der tror, at det er nemt og kun tager et par timer at lave en hjemmeside – det har de nemlig lært, fordi de bliver kimet ned af sælgere fra billige webbureauer.

Det er nemmere at forklare kunden værdien af ens arbejde / kompetencer inden for online markedsføring, frem for at forklare hvorfor mange er dobbelt så dyr som DanaWeb (eller de første 100 andre bureauer der har kopieret deres forretningsmodel).

Kan man leve af løn som selvstændig webdesigner, hvis man ikke sælger online markedsføring?

Det korte svar er ja, men spørgsmålet du skal stille dig selv er: “hvor meget skal du tjene for at leve, og hvor meget vil du op og tjene for at du er glad og at det var risikoen værd?”

Kan du leve for 20.000 kr. om måneden? 25.000 kr.? Go for it. Du kan nok også tjene 30.000 kr. måned efter måned, hvis du er dygtig. Men vil du tjene mere end det, kræver det altså at du virkelig kan sælge dig selv og at dine cases taler for sig selv. Du skal være afsindig dygtig til dit arbejde og levere knivskarpe, unikke hjemmesider, samtidig med at du skal kunne sælge dig selv ordenligt og tage dig godt betalt. Personligt ville jeg have svært ved at tjene meget mere end 30.000 kr. om måneden, hvis jeg kun lavede hjemmesider.

Min personlige anbefaling er, at du starter ud som freelance på deltid ved siden af dit fuldtidsjob. Lav nogle fantastisk referencer mens du samler kundeudtalelser og få mund-til-mund anbefalinger. Når du svømmer i arbejde og efterspørgsel, kan du overveje at gå fuldtid.

Hvordan kan du tjene mere som selvstændig?

Som selvstændig har du kun et begrænset antal timer. Du tjener enten penge på at sælge dine timer til en timepris, eller du kan fastsætte priser på individuelle projekter.

Jeg gør begge dele.

Nogle gange kan det bedst betale sig lave en fast pris på et projekt. Andre gange trækker projektet ud, hvilket resulterer i en lavere timepris. Det gælder om at være god til at læse din kunde.

1) Hvis du sælger faste priser

Det er ganske simpelt. Du skal øge dine priser. Det gør du ved at sælge kunden værdi, og ikke et produkt. Vis hvorfor du er din pris værd, så kunden forstår det. Ellers mister du kunden, hvis han ikke kan se at du skaber en højere værdi kontra prisen der betales.

2) Hvis du sælger timer

Du kan enten hæve din timepris, eller du kan outsource dele af dine projekter – eksempelvis tekster, foto, video osv.

Du kan også outsource de hjemmesider du sælger, hvor kunden eksempelvis har mindre krav. Det kan du gøre til en anden freelance webdesigner – hvis vedkommende vil gå med på eksempelvis 50/50% fordeling.

Løn som webdesigner i webbureau?

Kort om min baggrund

Lidt baggrundsviden om min profil:

 • Jeg er vant til en højere månedsløn end gennemsnit (35.000 kr. til 50.000 kr.)
 • Jeg har erfaring med salg, kommunikation og kundeservice
 • Jeg er god på møder og får aftaler i hus med høj lukkerate
 • Jeg er i fuldstændig kontrol over mit liv, hvilket kunderne kan mærke
 • Mine timepriser er under stadig under middel, men jeg sælger flere timer end de billige bureauer bruger, og derved er totalprisen også højere hos mig (ligesom kvaliteten og resultatet også afspejler)
 • Jeg sælger hjemmesider som en nødvendig platform for at kunne sælge online markedsføring

CV – Min erfaring inden for branchen:

 • Jeg er uddannet som webdesigner og har masser af professionel erhvervserfaring
 • Jeg har 8 års erfaring som selvstændig freelance webdesigner (deltid og fuldtid)
 • Jeg har været ansat som webdesigner i et billigt webbureau
 • Jeg har været ansat som Web- & Marketing ansvarlig i større international virksomhed
 • Jeg har været ansat som CMO (Chief Marketing Officer) i stort leasingselskab
 • Jeg har haft mit eget Online Marketing bureau med over 20 fuldtidsansatte, og har derfor stor erfaring med ansættelse og forhandling om løn med webdesignere.

Her kan du se mit Online CV – brugt til ansættelse som Digital Marketing Manager.

2 Kommentarer

 1. Rasmus illum

  Kan du evt få mig igang som webdesigner idet drømmer om kunne arbejde hjemmefra. Jeg er stærk i sælge på Facebook og andre medier

  Svar
  • Nicolai

   Hej Rasmus,

   Har du erfaring med WordPress eller design af hjemmesider?

   Jeg har rigeligt med opgaver og får kontinuerligt mere end jeg kan tage ind.

   Det jeg leverer til kunderne kræver en høj kvalitet, da det er en af de faktorer som de vælger mig på.

   Du er velkommen til at ringe 30 63 31 11 eller skrive på hej@brians133.sg-host.com 🙂

   Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nicolai Sørensen

Nicolai Sørensen & Co.

Anerkendt webdesigner og marketing specialist med 9 års erfaring i at skabe succesfulde cases for det danske erhvervsliv gennem webdesign, SEO & Google Ads.

+45 3063 3111

Skal vi tage en snak?

Seneste indlæg

Du kunne også være
interesseret i at læse disse artikler

Kontakt mig

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

Spørgsmål: Du er mere end velkommen til at stille dine spørgsmål i kommentarfeltet eller gennem min kontaktformular.

Tilbud: Du er også velkommen til at starte en uforpligtende dialog, hvis du er på udkig efter en seriøs samarbejdspartner du kan samle din hjemmeside og din online markedsføring hos.

Nicolai Sørensen er din WordPress webdesigner

Er du klar til en indledende snak?

+45 3063 3111

Fortæl mig om dine ønsker og udfordringer, og modtag en potentialevurdering og et prisestimat.

Psst.. I gennemsnit får mine kunder 20,4 nye kundehenvendelser pr. 100 besøgende.

5-stjerner på Trustpilot for webdesign & online marketing
Kontakt mig

Freetrailer som case
Tandlægeforeningen som case
Kvadrant som case
Charlotte Schou som case
Webamp som case
Custom Cash som case
Segway som case
Nemovo som case

Har du spørgsmål eller ønsker du at høre nærmere?

Nicolai Sørensen & Co.

Møllemoseparken 7, 3450 Allerød
Kontor i Søborg, København
CVR-nummer: 34810184
w

Kontakt mig

+45 3063 3111
hej [a] nicolaisoerensen.dk
Google Maps

}

Telefontider

Mandag - Fredag: Kl. 09 - 16
Lørdag - Søndag: Efter aftale
Mails besvares alle dage

5,0
5,0 ud af 5 stjerner (baseret på 10 anmeldelser)