I dette indlæg får du svaret på hvad man får som løn som webdesigner i Danmark. Vi tager udgangspunkt i løn som webdesigner i et billigt webbureau, et high end webbureau og løn som selvstændig webdesigner.
Artiklen besvarer følgende emner:
- Kort om min baggrund som webdesigner
- Hvad tjener en webdesigner i gennemsnit?
- Webdesigner løn i billigt webbureau
- Webdesigner løn i high end webbureau
- Hvad har jeg fået i løn gennem tiden?
- Hvad tjener en selvstændig freelance webdesigner?
- Hvad tjener jeg som selvstændig?
Min baggrund som webdesigner
Vi starter med en kort baggrundsinformation omkring mig og min erfaring/rolle som webdesigner. Hvis du er ligeglad, så værsgo’ at scrolle ned forbi.
Mit navn er Nicolai Sørensen, 28 år og bosat i Nordsjælland. Jeg tog først grundforløbet som Webintegrator og derefter uddannede jeg mig som Multimedie Integrator på uddannelsen Digital Media med webdesign som speciale. Min elevtid som Multimedie Integrator tog jeg hos et webbureau i København kaldet DanaWeb i. Jeg startede som freelance webdesigner tilbage i 2011, mens jeg stadig var under uddannelse.
- Jeg er uddannet som webdesigner og har masser af professionel erhvervserfaring
- Jeg har 8 års erfaring som selvstændig freelance webdesigner (deltid og fuldtid)
- Jeg har været ansat som webdesigner i et billigt webbureau der lavede billige hjemmesider
- Jeg har været ansat som Web- & Marketing ansvarlig i større international virksomhed
- Jeg har været ansat som CMO (Chief Marketing Officer) i stort leasingselskab
- Jeg har haft mit eget Online Marketing bureau med over 20 fuldtidsansatte, og har derfor stor erfaring med ansættelse og forhandling om løn med webdesignere
Hvad tjener en webdesigner i gennemsnit?
Lad os starte med at rydde følgende udsagn af vejen: “en nyuddannet webdesigner tjener minimum 32.000 kr., for det står der i overenskomsten”. Velkommen til den virkelige verden, hvor ganske få procent af de digitale bureauer i Danmark, er medlem af en overenskomst. Jeg kender kun ganske få.
Som webdesigner afhænger din løn af en del forskellige faktorer. I den digitale branche kan det ofte være dine kvalifikationer, som er afgørende for, hvor meget du kan forvente at få i løn. Men dine kvalifikationer er ikke at kigge på, når det kommer til fastsættelse af løn for en webdesigner. Det er nemlig lige så afgørende, hvilket bureau du kommer til at arbejde for. Længere nede i artiklen kommer vi ind på de to typer af bureauer, som har vidt forskellige lønningslister.
Som webdesigner kan din løn ligge på alt imellem 20.000 og 40.000 alt afhængig af arbejdsplads samt dit faglige kompetenceniveau. Med andre ord, kan lønnen varierer utrolig meget.
Gennemsnitslønnen for en webdesigner er er 28,506 kr. baseret på 5 års erfaring – se lønstatistikken her.


Denne branche går ofte ikke helt så meget op i uddannelsesniveau, eller hvilken specifikke uddannelse du har taget. Det er et kreativt fag, hvor der i langt højere grad kigget på hvilke evner man har, og hvad man tidligere har lavet af projekter. Din erfaring spiller også en stor rolle, og man kigger på om du er selvstændigt kørende, har et grafisk øje og endog på hastigheden af dit arbejde.
Webdesigner løn i billigt webbureau
Det der kendetegner et billigt webbureau er bl.a. deres priser, deres forretningsmodel og deres målgruppe. Sælges der mange og billige hjemmesider, så er det helt sikkert et billigt webbureau med lave lønninger. Det samme gælder webbureauer med en salgsafdeling der sælger “gratis hjemmesider”, hvor kunden i stedet betaler for fri support/hosting, og binder sig for lange perioder ad gangen.
Det er typisk her du starter, når du er ny og usikker på dine kompetencer og din værdi. Det kan være et godt sted at starte ud, så man får jobbet som webdesigner ind under neglene, samtidig med at man får erfaring og styrker sine kompetencer.
Som webdesigner tjener du mellem 20.000 kr. til 28.000 kr. hos et billigt webbureau.
Lønnen ligger oftest mellem 22.000 kr. til 25.000 kr. og du bliver vurderet efter og betalt for kvantitet frem for kvalitet. Udover statistikken, kan jeg nævne en rigtig lang række bureauer, hvor lønnen som webdesigner ligger i dette spænd.
Webdesigner løn i high end webbureau
Det der kendetegner et high end digitalt bureau er, at de arbejder med langt færre og langt større kunder. Her designes der løsninger til seriøse brands, og det er kun de rigtig dygtige og passionerede der slipper gennem nåleøjet og bliver ansat. Du vurderes på baggrund af din erfaring og dine kompetencer, og man arbejder altid ud fra kvalitet frem for kvantitet – som det bør være.
Som webdesigner tjener du mellem 28.000 kr. til 36.000 kr. hos et high end webbureau.
Her ligger lønnen ligger oftest mellem 30.000 kr. til 33.000 kr. Der kan naturligvis være undtagelser, hvor du får en lavere løn som “junior webdesigner” eller en højere løn som “senior webdesigner”.
Hvad har jeg fået i løn som lønmodtager gennem tiden?
Jeg har været ansat i et webbureau, hvor gennemsnitslønnen var 24.000 kr. baseret på +35 webdesignere (Startlønnen blev sat ned til 22.000 kr. i 2015 – ukendt i dag). Gennemsnitslønnen for webdesignere i mit eget bureau var 28.000 kr. Jeg fik 37.000 kr. i månedsløn som Digital Marketing Manager og 40.000 kr. som Chief Marketing Officer.
Jeg har fået adskillige jobtilbud (+10) i 2017/2018 med lønninger mellem 30.000 – 40.000 kr. hos digitale bureauer.
Hvad tjener en selvstændig freelance webdesigner?
Som freelance webdesigner svinger priserne enormt. Der er også forskel på, om du er fuldtid og skal derfor leve af din indtægt, eller om du gør det på hobbyniveau for at tjene en ekstra skilling ved siden af.
Som selvstændig webdesigner tjener du lige præcis hvad du selv kan finde ud af at sælge dine services for.
Der er webdesignere / webbureauer, hvor en hjemmesides pris svinger fra alt mellem 1.500 kr. til 150.000 kr. Det afhænger 100% af kundens behov, projektets omfang og kundens budget. Det afhænger også af din selvtillid og evnen til at sælge der selv. Svømmer du i kunder og tilbud, kan du skrue prisen op og tage dig godt betalt. Har du derimod svært ved at skaffe kunder, kan det være svært at tage sig ordenligt betalt, fordi du som oftest forhandler med en direktøren – der både har selvtillid og forhandlingskompetencerne i orden.
Hvad tjener jeg som freelance webdesigner på fuldtid?
Klik på knappen for at se hvor meget jeg tjener på nuværende tidspunkt, og hvad mit mål er for 2019 og 2020.
Hvad tjener jeg som freelancer?
Tak fordi, at du tog dig tid til at læse min artikel
Jeg håber, at du er blevet klogere og kan tage det med i baggagen. Hvis du har spørgsmål, er du meget velkommen til at kommentere her under. Du er meget velkommen til at dele budskabet, hvis du kender andre der står med samme spørgsmål.
Venlige hilsner,
Webdesigner Nicolai Sørensen
hej nicolai, jeg vil gerne hører mere om hvad en webdesigner laver i dagligdagen.
Hej William,
Beklager det sene svar.
En webdesigner designer hjemmesider for erhvervslivet – ganske enkelt. 🙂
Hvis du over vejer at blive webdesigner, så go' for it.
Det er aldrig kedeligt og man har masser af diversitet i sin hverdag. 🙂
Dbh