Hvad er Affiliate Marketing? Affiliate Marketing 2021

januar 6, 2020
Hvad er Affiliate Marketing? Affiliate Marketing 2021

Drømmer du om passiv indkomst og overvejer du gå ind i Affiliate Marketing med dine mega sprøde marketing skills? Denne artikel forklarer kort og præcist hvad affiliate marketing er, så du bliver klædt på til at komme i gang.

Affiliate Marketing er en markedsføringsmetode, hvor en virksomhed kun betaler for leverede resultater. Resultaterne kan være solgte varer, leads, besøg på hjemmeside eller bannervisninger. I næsten alle tilfælde bliver du afregnet for online salg eller leadgenerering.

Wikipedia skriver således omkring affiliate marketing:

“Affiliate marketing is commonly confused with referral marketing, as both forms of marketing use third parties to drive sales to the retailer. However, both are distinct forms of marketing and the main difference between them is that affiliate marketing relies purely on financial motivations to drive sales while referral marketing relies on trust and personal relationships to drive sales.”

Hvad betyder affiliate marketing?

Affiliate er oprindeligt et engelsk ord, som betyder at en person er associeret med en større organisation. I affiliate marketing betyder det, at du som partner er associeret med den annoncør (organisation) du markedfører og linker til fra dit affiliate site.

Hvad er et Affiliate netværk?

Et Affiliate netværk bindeledet mellem annoncører med publishers. Netværkets opgaver består i at tracke besøg og salg, holde styr på data for alle parter og samtidig udbetale de optjente kommissioner. Netværket tjener ofte en lille procentmæssig del af salget som mellemmand. Det er ikke et krav at bruge et Affiliate netværk, men det bliver noget værre bøvl uden.

Kom godt i gang med disse netværk

 • Partner-Ads.com – Jeg bruger selv Partner Ads og det er et perfekt netværk for nye affiliates
 • AdService.com – Velegnet til de tunge drenge i klassen med høj volume
 • DigitalAdvisor.dk – Velegnet til de tunge drenge og ligner meget AdService.com
 • TradeDoubler.com – Aldrig brugt dem, men har hørt godt om den
Tilmeld Marketers.dk forum
5 stjerner

Marketers.dk er Danmarks professionelle online marketing forum og det mest omfattende lærings- og sparringsmiljø, du finder på dansk. Det koster 45$ om måneden, men det er alle pengene værd for både nybegyndere og erfarne.

 • Forum
  Adgang til forum og mulighed for at stille spørgsmål og få feedback fra eksperter og andre medlemmer.
 • Videoer 188+ timers videoundervisning, der dækker alle aspekter af affiliate og online marketing.
 • Provision Mindst 10% ekstra provision på affiliateprogrammer med Elite Annoncør-status.

Hvad er en Affiliate annoncør?

Annoncøren er virksomheden der ønsker at øge afsætningen af sine produkter gennem Affiliates. Det kan eksempelvis være en webshop der sælger produkter, eller en servicevirksomhed der ønsker flere kundehenvendelser eller relevante besøgende på sin hjemmeside.

Hvad er en Affiliate publisher?

En Affiliate publisher er dig eller den person / virksomhed, der tjener penge på at skaffe salg eller leads til Affiliate annoncører gennem affiliate links. Trivago og Momondo er gode eksempler på kæmpe affiliates, der tjener seriøse penge på affiliate marketing, ved at sælge flybilletter gennem deres affiliate portaler.

Eksempler på mindre affiliate sites kan fx være Dating Pilot med emnet datingsider, eller Dating Matcher med emnet på elitedating. Online dating er et marked i enorm vækst og der er mange penge i branchen. Dog skal det siges, at det ikke er den nemmeste branche at starte i. Nederst i artiklen kommer jeg med eksempler på populære affiliate nicher.

Hvad fremtiden bringer for affiliate markedsføring i dating nichen er svær at spå om, men en ting er sikkert – datingsiderne er populære og trender!

Hvad er et affiliate program?

Et affiliate program er en annoncørs vilkår eller aftale med affiliate partneren. Selve affiliate programmet kan indeholder vilkår for hvordan en publisher må markedsfører annoncøren, billede- og bannermateriale der frit kan bruges af partneren til at promovere annoncøren på et site. Sidst men ikke mindst har affiliate programmet selvfølgelig også satser for aflønning. Det kan enten være en samlet for hele programmet eller opdelt efter kategorier eller produkter.

Hvad er et affiliate link?

Et affiliate link er et sponsoreret link fører besøgende fra en Affiliate hjemmesider videre til en annoncørs hjemmeside. Affiliate links er unikke og indeholder ID koder, så det er muligt at spore hvilken Affiliate publisher der leverer hvilke salg og leads.

WordPress TIP: Affiliate links fungerer bedst, hvis du anvender et WordPress plugin ved navn “Pretty Links”. Med Pretty Links kan du omdøbe dine links til mere troværdige links, der eksempelvis ligner interne links. Eksempel på Affiliate link til Partner Ads: https://www.nicolaisoerensen.dk/partner-ads/

5 populære Affiliate nicher i 2021

Lån: Indtil videre er det den bedst omsættende branche inden for affiliate marketing. Dog risikerer branchen nu at blive udfordret pga. EAT og YMYL (Kæmpe SEO-faktorer)

Gambling & Casino: Indtil videre er det den anden bedst omsættende branche inden for affiliate marketing. Dog risikerer branchen nu at blive udfordret pga. EAT og YMYL (Kæmpe SEO-faktorer)

Gaveguides: Utallige muligheder for at sælge et hav af fantastiske produkter. Jeg ønsker har et godt øje til denne branche og dette er et af mine favoritter.

Hobby & Passion: Hobby og passion er muligvis den bedst konverterende niche. Her handler det ikke om pris, men om følelser og tilknytning. Her er også mulighed for, at kunderne kommer igen og igen. Personligt arbejder jeg på et affiliate projekt kaldet Kæledyrsguiden, der blandt andet kører affiliate programmer på sammenligning af priser på hundemand.

Online dating: Datingmarked boomer derudaf. Der er fuld fart på og annoncørerne er sultne. Nye studier og analyser viser, at vi er villige til at investere flere penge end vi regner med, for at finde kærligheden (og undgå at være ensomme).

Hvilket CMS er bedst til Affiliate hjemmesider?

Jeg anbefaler WordPress til enhver tid. Der findes rigtig mange gode temaer, der egner sig godt til Affiliate marketing og Google AdSense. Personligt designer jeg WordPress hjemmesider i temaet DIVI. Dette er dog ikke at anbefale, hvis du er ny til design af hjemmesider.

Bliv affiliate i dag og kom i gang med at tjene penge

Jeg anbefaler, at du tilmelder dig Partner-ads. De har det største og det bedste udvalg for affiliaters. Har du spørgsmål til oprettelse eller affiliate generelt, er du mere end velkommen til at skrive en kommentar eller udfylde min kontaktformular.

2 Kommentarer

 1. Natashia

  Hej Nicolai
  Jeg er ved at bygge en hjemmeside op, hvor jeg gerne vil reklamere for bestemte mærker og produkter, der har visse kriterier. Men når jeg ser i listerne over affiliate-annoncører, så kan jeg ikke se virksomhederne nogen steder. Jeg antager, at det er fordi, de endnu ikke har lavet aftale med et netværk. Kan man som publicer ansøge om specifikke affiliate-links / links til specifikke produkter, eller kræver det, at producenten har lavet aftale med affiliate netværk? Hvordan griber jeg det an? (Det, jeg vil have links til er alle bæredygtige produkter).
  Tak på forhånd.

  Svar
  • Nicolai

   Hej Natashia,

   Man kan kun lave affiliate for de publishers der der har tilmeldt sig et affiliate netværk. Alternativt skal du lave en aftale direkte med producenten – men det kan være bøvlet at få stablet på benene, også rent teknisk.

   Jeg anbefaler, at du tager udgangspunkt i de muligheder der er på affiliate netværk.

   Bemærk, at mange produktorienterede publishers ikke har alle deres produkter listet op i valgmulighederne. På Partner-Ads finder du som oftests et felt til "deep links". Her kan du lave custom affiliate links og linke direkte ind til præcis de produkter du ønsker. 🙂

   Happy affiliating!

   Mvh

   Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nicolai Sørensen

Nicolai Sørensen & Co.

Anerkendt webdesigner og marketing specialist med 9 års erfaring i at skabe succesfulde cases for det danske erhvervsliv gennem webdesign, SEO & Google Ads.

+45 3063 3111

Skal vi tage en snak?

Seneste indlæg

Du kunne også være
interesseret i at læse disse artikler

Kontakt mig

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

Spørgsmål: Du er mere end velkommen til at stille dine spørgsmål i kommentarfeltet eller gennem min kontaktformular.

Tilbud: Du er også velkommen til at starte en uforpligtende dialog, hvis du er på udkig efter en seriøs samarbejdspartner du kan samle din hjemmeside og din online markedsføring hos.

Nicolai Sørensen er din WordPress webdesigner

Er du klar til en indledende snak?

+45 3063 3111

Fortæl mig om dine ønsker og udfordringer, og modtag en potentialevurdering og et prisestimat.

Psst.. I gennemsnit får mine kunder 20,4 nye kundehenvendelser pr. 100 besøgende.

5-stjerner på Trustpilot for webdesign & online marketing
Kontakt mig

Freetrailer som case
Tandlægeforeningen som case
Kvadrant som case
Charlotte Schou som case
Webamp som case
Custom Cash som case
Segway som case
Nemovo som case

Har du spørgsmål eller ønsker du at høre nærmere?

Nicolai Sørensen & Co.

Møllemoseparken 7, 3450 Allerød
Kontor i Søborg, København
CVR-nummer: 34810184
w

Kontakt mig

+45 3063 3111
hej [a] nicolaisoerensen.dk
Google Maps

}

Telefontider

Mandag - Fredag: Kl. 09 - 16
Lørdag - Søndag: Efter aftale
Mails besvares alle dage

5,0
5,0 ud af 5 stjerner (baseret på 10 anmeldelser)