Er Shopify dyrt?

september 28, 2021
Er Shopify dyrt?

Shopify er det, der kaldes for Software as a Service eller en hosted løsning. Det betyder blandt andet, at systemet ikke er gratis at anvende. Du skal betale et månedligt gebyr, men til gengæld får du en virkelig brugervenlig løsning, der er skræddersyet til webshops. Alle funktionerne taget i betragtning, er Shopify ikke dyrt – faktisk er prisen mere end rimelig. Læs mere om, hvorfor Shopify er pengene værd, herunder.

Er Shopify dyrt? I de fleste tilfælde, vil Shopify ikke være dyrt, men svaret afhænger af dine individuelle præferencer samt en række andre faktorer, du bør have med i overvejelserne, før du beslutter dig for, om din webshop skal være baseret på Shopify.

Shopify er bestemt ikke den billigste løsning, da der findes gratis alternativer som eksempelvis WooCommerce og PrestaShop. Til gengæld er der en række fordele ved at vælge Shopify, som du ikke får, når du vælger andre webshop-systemer.

Først og fremmest, skal du kun købe én licens for at komme i gang med Shopify. Den giver dig adgang til hele systemet – blandt andet deres uovertrufne hosting, gratis SSL-certifikat og et indbygget CDN, som sikrer, at din webshop loader hurtigt.

Du slipper derfor for at skulle betale for et webhotel eller en dedikeret hosting, når du vælger Shopify. Samtidig er Shopify udelukkende beregnet til e-commerce, hvorfor du får en langt mere strømlinet brugerflade end mange andre systemer.

Hvad er inkluderet i Shopify?

Som nævnt, er Shopify det, der kaldes for en hosted løsning, hvilket betyder, at du får det hele i ét system. Du skal ikke ud at købe separat hosting, ligesom du heller ikke er afhængig af flere forskellige licenser til plugins og andre applikationer.

Alt, du har brug for, er integreret i Shopifys standardløsning. Du har naturligvis mulighed for at vælge andre pakker eller installere apps, hvis du ønsker at udvide med funktionalitet, der ikke er en del af din nuværende pakke, men det er helt op til dig selv, om du vil det.

Fordele ved at vælge Shopify:

 • Gratis SSL-certifikater og CDN
 • Avanceret hosting med firewall og DDoS-beskyttelse
 • Gratis backups
 • Mulighed for at installere apps for ekstra funktionalitet
 • Fri support 24 timer i døgnet

Desuden kan du nemt tilføje et domæne til din Shopify webshop. Du kan enten købe et domæne fra dem, eller du kan bruge dit eget brugerdefinerede domæne. Hvis du vælger at købe et domæne gennem Shopify, er prisen yderligere $14 om året.

Shopify har også flere forskellige abonnementer, der passer til forskellige budgetter og behov. Du kan altid starte med at prøve deres gratis trial, hvis du er i tvivl om, hvorvidt systemet er noget for dig eller ej. Du kan se de forskellige pakker her.

Hvilket abonnement skal jeg vælge?

Når du skal vælge det Shopify-abonnement, der egner sig bedst til dig, handler det om at finde den rette balance mellem pris og funktioner. Hvis du kun har et par varer i din webshop, har du måske ikke brug for den dyreste pakke til at starte med

I stedet kan du vælge den billigste løsning, som koster fra $29 om måneden. Her får du alt, hvad du har brug for, når du netop har startet en webshop, eller hvis din shop udelukkende har et par produkter i sortimentet.

I takt med, at din forretning udvides, kan du altid skifte til en dyrere pakke – og her får du også flere features, ligesom du betaler et billigere transaktionsgebyr. Det betyder, at du som regel sparer penge, når du vælger en dyrere pakke, såfremt behovet er der.

Vælg mellem følgende abonnementer:

 • Basic Shopify: $29 om måneden
 • Shopify: $79 om måneden
 • Advanced Shopify: $299

Overvej transaktionsgebyrerne

Når du sælger produkter gennem din Shopify-webshop, skal du betale transaktionsgebyrer. De eksakte gebyrer afhænger af, hvilken pakke du vælger. Den billigste pakke har de højeste transaktionsgebyrer, mens den dyreste har de laveste.

Gebyrer for onlinebrug af europæiske kreditkort:

 • Basic Shopify: 1.9% + 1,80 kr. pr. salg
 • Shopify: 1.8% + 1,80 kr. pr. salg
 • Advanced Shopify: 1.6% + 1,80 kr. pr. salg

Ovenstående transaktionsgebyrer skal betales udover det månedlige gebyr, du betaler for at bruge Shopify samt domæne. Den indbyggede betalingsløsning hedder Shopify Payments. Vælger du at benytte dig af en anden betalingsløsning, vil transaktionsgebyrerne være anderledes.

Transaktionsgebyrer, hvis du ikke bruger Shopify Payments:

 • Basic Shopify: 2%
 • Shopify: 1%
 • Advanced Shopify: 0,5%

Er Shopify dyrt?

Når alt kommer til alt, er Shopify slet ikke så dyrt, som det ser ud til ved første øjekast. Prisen inkluderer alt, du har behov for, og du får en langt mere brugervenlig service end hos mange andre webshop-systemer, hvilket er en stor fordel.

Medmindre du har et stort varelager og mange månedlige kunder, vil du ofte kunne nøjes med den billigste pakke, som koster 16 dollar om måneden. Samtidig får du en lang række fordele og integrerede funktioner, som i det langt løb vil spare dig for både penge og besvær.

Du får fri support, hvilket betyder, at du i langt de fleste tilfælde kan løse dine udfordringer på egen hånd. Det betyder, at du ikke skal involvere en udvikler eller supporter, når du render ind i problemer, og ofte vil dét i sig selv betyde, at du tjener dit abonnement hjem.

Konklusionen er, at Shopify i de fleste tilfælde ikke er dyrt, da abonnementet indeholder alle de features, du har behov for. Du kan ikke få en gratis webshop, men det vil du i realiteten også få svært ved med de øvrige systemer, da du typisk vil skulle betale licenser til plugins, integrationer og support.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nicolai Sørensen

Nicolai Sørensen & Co.

Anerkendt webdesigner og marketing specialist med 9 års erfaring i at skabe succesfulde cases for det danske erhvervsliv gennem webdesign, SEO & Google Ads.

+45 3063 3111

Skal vi tage en snak?

Seneste indlæg

Du kunne også være
interesseret i at læse disse artikler

Hvorfor vælge Shopify?

Hvorfor vælge Shopify?

Der er mange grunde til, at du bør vælge Shopify. Først og fremmest er det enormt brugervenligt og nemt at komme i...

Kontakt mig

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

Spørgsmål: Du er mere end velkommen til at stille dine spørgsmål i kommentarfeltet eller gennem min kontaktformular.

Tilbud: Du er også velkommen til at starte en uforpligtende dialog, hvis du er på udkig efter en seriøs samarbejdspartner du kan samle din hjemmeside og din online markedsføring hos.

Nicolai Sørensen er din WordPress webdesigner

Er du klar til en indledende snak?

+45 3063 3111

Fortæl mig om dine ønsker og udfordringer, og modtag en potentialevurdering og et prisestimat.

Psst.. I gennemsnit får mine kunder 20,4 nye kundehenvendelser pr. 100 besøgende.

5-stjerner på Trustpilot for webdesign & online marketing
Kontakt mig

Freetrailer som case
Tandlægeforeningen som case
Kvadrant som case
Charlotte Schou som case
Webamp som case
Custom Cash som case
Segway som case
Nemovo som case

Har du spørgsmål eller ønsker du at høre nærmere?

Nicolai Sørensen & Co.

Møllemoseparken 7, 3450 Allerød
Kontor i Søborg, København
CVR-nummer: 34810184
w

Kontakt mig

+45 3063 3111
hej [a] nicolaisoerensen.dk
Google Maps

}

Telefontider

Mandag - Fredag: Kl. 09 - 16
Lørdag - Søndag: Efter aftale
Mails besvares alle dage

5,0
5,0 ud af 5 stjerner (baseret på 10 anmeldelser)