Hvis du er i tvivl om, hvorvidt WordPress er godt eller ej, så lad mig gøre det kort: WordPress er det absolut bedste (og mest udbredte) CMS, du kan basere din hjemmeside på. Herunder kan du læse mere om, hvorfor WordPress er så populært, og hvad der gør det til verdens mest populære CMS.
Hvis du ikke kender WordPress, så er en platform, der gør det muligt at bygge alt fra simple hjemmesider, der fungerer som vistkort, til komplekse portaler med avanceret funktionalitet. I langt de fleste tilfælde vil WordPress være en optimal løsning, når du skal have en ny lavet en hjemmeside.
Flere end 40% af alle hjemmesider er baseret på WordPress, hvilket alene er et signal om, at WordPress er et godt system. Omkring én fjerdedel af de hjemmesider, du besøger, er derfor en WordPress-hjemmeside.
Hvorfor er WordPress godt?
WordPress er godt, fordi det er et fleksibelt open source CMS, hvor du har mulighed for at bygge avancerede hjemmesider og webshops, uden du skal kode det hele fra bunden. Open source betyder – foruden at systemet er gratis – at alle har mulighed for at udvikle på det.
Det er således ikke én virksomhed, som står bag WordPress, men derimod en lang række udviklere, som alle bidrager til at udvikle og opdatere systemet. Det betyder blandt andet, at der jævnligt lanceres opdateringer, som gør WordPress bedre og mere sikkert.
WordPress er utroligt nemt at bruge, og der findes en lang række plugins og temaer, der gør det muligt at udvide din WordPress-løsning med avanceret funktionalitet og komplekse layouts, selvom du ikke kan programmere.
Du kan derfor få en professionel hjemmeside, uden det koster dig en formue, hvis du sætter dig ind i, hvordan systemet bruges. Du kan også vælge at hyre en professionel freelancer eller bureau, hvis du ønsker hjælp til at designe og implementere din hjemmeside.
Hvad kan WordPress?
WordPress er et CMS eller Content Management System, der fungerer som kontrolpanelet for din hjemmeside. Via kontrolpanelet har du mulighed for at ændre i vigtige dele af din hjemmeside – eksempelvis indhold, billeder, struktur og design.
Du skal ikke ændre i koden for at vedligeholde din hjemmeside, da de fleste elementer kan administreres direkte fra WordPress’ kontrolpanel. Det betyder blandt andet, at du sparer penge på vedligeholdelse, fordi du ikke skal involvere en udvikler, når der skal tilføjes sider, ændres i tekst og billeder eller menuen skal omorganiseres.
Er WordPress godt til alle hjemmesider?
Du kan bygge stort set alle former for hjemmesider og webshops med WordPress, men det er ikke altid den mest optimale løsning. I langt de fleste tilfælde vil WordPress være et fornuftigt valg, men der findes scenarier, hvor et andet system vil være at foretrække.
Det er eksempelvis ikke en god idé at anvende WordPress, hvis du skal bygge et avanceret SaaS-værktøj eller komplekse webshops med flere tusinde produkter. Her findes bedre, men også dyrere løsninger, som er beregnet til netop dette.
Skal du bygge en firmahjemmeside, en lille eller mellemstor webshop, et nyhedssite, et forum eller lignende, er WordPress i langt de fleste tilfælde den bedste løsning. Der er langt flere fordele end begrænsninger ved at anvende WordPress som CMS.
Hvilke hjemmesider er WordPress godt til?
Som nævnt, er WordPress godt til langt de fleste former for hjemmesider, selvom der er enkelte tilfælde, hvor en anden løsning vil være bedre. I starten, da WordPress blev lanceret, egnede det sig udelukkende til blogs, men i dag er systemet langt mere komplekst.
En af de helt store fordele ved WordPress er, at det er muligt at installere forskellige plugins og temaer, som udvider platformen med flere funktioner. Da WordPress er open source, har alle mulighed for at udvikle plugins og temaer til platformen, hvorfor du kan få plugins til langt de fleste formål.
WordPress kan bl.a. anvendes til:
- Firmahjemmesider
- Blogs
- Fora
- Webshops
- Nyhedssites
- Sociale netværk
- Låste communities
- Wiki
Ovenstående er blot eksempler på nogle af de løsninger, som WordPress egner sig til. Listen kunne fortsætte med mange flere kategorier, da WordPress gør det muligt at bygge stort set alle former for websites.
Byg komplekse layouts med en page builder
Du har mulighed for at bygge utroligt komplekse layouts med WordPress, selvom du ikke er udvikler. Der findes en lang række page buildere, som du kan installere, hvorefter du kan designe din hjemmeside direkte i WordPress.
Personligt anvender jeg Divi til WordPress-hjemmesider, da det er en brugervenlig page builder med et væld af funktioner. I princippet kan du lave lige så komplekse layouts, som hvis du udviklede det hele fra bunden.
De mest populære page buildere er følgende:
- Divi
- Elementor
- WP Bakery
- Beaver Builder
- Themify Builder
- SiteOrigin
Nogle page buildere er integreret i et tema, hvorfor du er nødt til at installere det pågældende tema for at få adgang til page builderen. Det er eksempelvis tilfældet med Divi, som er et tema med en integreret page builder.
Andre page buildere kan installeres som et plugin, hvis det er kompatibelt med dit tema. Efterfølgende kand du gå i gang med at designe og opsætte dit layout. Det er eksempelvis tilfældet med Elementor og WP Bakery, som begge er plugins, der installeres i WordPress.
Fordelen ved at anvende en page builder er, at du ikke er nødt til at involvere en udvikler. De mest populære page buildere, indeholder en lang række foruddefinerede funktioner, som du kan implementere i dit webdesign.
Hvis du eksempelvis har brug for at indsætte accordions, tabs eller andre elementer, som ville tage tid at udvikle fra bunden, kan du gøre det med et par klik i en page builder. Har du brug for et element, som ikke er inkluderet i dit tema eller page builder, kan du i de fleste tilfælde installere et plugin, som tilføjer dette.
Udvid din hjemmeside med plugins
Som nævnt, har du mulighed for at udvide din WordPress-hjemmeside med en række plugins, som tilføjer funktionalitet. Du kan finde plugins til langt de fleste funktioner, uanset om du ønsker at implementere et forum, en kontaktformular eller noget helt tredje.
Du har mange plugins at vælge mellem, og nogle er gratis, mens andre koster penge. Det er vigtigt, at du vælger de plugins, som jævnligt opdateres, så der ikke opstår en sikkerhedsbrist på din hjemmeside.
Af samme årsag kan det være en god idé at vælge de plugins, som du skal betale for. Det giver udvikleren et større incitament for at holde plugin’et opdateret, i takt med at der udgives opdateringer af WordPress.
Samtidig vil du kunne finde mere avancerede plugins, når du vælger ét, som du skal betale for. Du kan finde plugins flere steder (eksempelvis på CodeCanyon, som drives af Envato), ligesom du har mulighed for at vælge Pro-udgaven af mange gratis plugins for yderligere funktionalitet.
WordPress gør det nemt at vedligeholde din hjemmeside
Den største fordel ved WordPress er, at du nemt kan administrere, udvide og vedligeholde din hjemmeside direkte fra browseren. Det gør det langt nemmere at sikre, at din hjemmeside hele tiden er opdateret og indeholder de korrekte oplysninger.
Samtidig er det nemt at få hjælp, hvis du render ind i problemer, du ikke selv kan løse. Der findes flere grupper på Facebook, hvor du kan få hjælp og sparring omkring WordPress. Der findes ligeledes masser af tutorials, blogs og vejledninger omkring WordPress.
Skal jeg hjælpe dig med WordPress?
Hvis du har udfordringer med din WordPress-hjemmeside eller ønsker at få den redesignet, er jeg altid klar til at hjælpe. Mine priser er konkurrencedygtige, og jeg har efterhånden designet hjemmesider for mere end 1000 virksomheder.
Jeg giver altid et skræddersyet tilbud på en WordPress-hjemmeside, så du har noget at forholde dig til. Du kan både få mindre hjemmesider, der koster mellem 8.000-12.000 kr., men jeg tilbyder også skræddersyede og komplekse løsninger.
Kontakt mig på (+45) 30 63 31 11 eller hej@nicolaisoerensen.dk, så tager vi en snak omkring dit behov. Du er også velkommen til at kontakte mig, hvis du har brug for en serviceaftale eller support på din eksisterende hjemmeside.
0 kommentarer