Hvad er lokal SEO?

marts 9, 2020
Hvad er lokal SEO?

Lokal SEO er disciplinen at optimere din hjemmeside, så den positioneres på søgninger inden for et geografisk afgrænset område som eksempelvis en by, region, bydel eller distrikt.

Har du en forretning, der udelukkende opererer indenfor et geografisk afgrænset område, er det vigtigt, at du er positioneret på relevante søgeord og -sætninger inden for dette specifikke område. Det er de færreste håndværkere, der tilbyder at køre ud i hele landet. Derfor er det relevant at anvende lokal SEO til at optimere efter specifikke områder.

Lokal SEO handler om at være til stede på lokale søgninger

Mange tusinde potentielle kunder anvender hver dag en søgemaskine, når de skal finde et produkt eller en ydelse inden for et begrænset område. Det kan være lokale tøjbutikker, håndværkere, frisører, restauranter, terapeuter og lignende.

Med lokal SEO får du mulighed for at positionere dig, så du opnår mest mulig eksponering i søgeresultaterne i det område, du tilbyder dit produkt eller din ydelse i. Helt konkret går det ud på at optimere dit indhold, så det bliver fundet på søgninger, der relaterer sig til den by eller det område, du opererer indenfor.

Google My Business er det første sted vi sætter ind

Google My Business er relevant, når du arbejder med lokal SEO. Her har du mulighed for at sende et signal til Google om, hvilken geografisk placering du ønsker dine kunder fra. Det gør det nemmere at eksponere din hjemmeside på områdespecifikke søgninger.

Du udfylder Google My Business ved at oprette din forretning, så du kan vise et kort over din placering, åbningstider, telefonnummer, beskrivelse, anmeldelser og andre informationer, der er relevante. Det giver dig en klar fordel, når du arbejder med lokal SEO.

Optimér din hjemmeside til lokal SEO

Det er vigtigt, at det fremgår af din hjemmeside, hvor du sælger dine ydelser eller produkter. På den måde er det lettere for Google at forstå, på hvilke søgninger din hjemmeside skal vises. Driver du eksempelvis et webbureau i Roskilde, er det vigtigt, at du skriver bynavnet i sidens titel, overskrifter, brødtekst og øvrige elementer, Google analyserer din hjemmeside ud fra.

Find de søgeord, dine potentielle kunder bruger, når de skal finde en lokal virksomhed i det geografiske område, din forretning befinder sig i – så får du lettere ved at positionere din hjemmeside på lokale søgninger.

Brug linkbuilding i arbejdet med lokal SEO

Links er en essentiel del af SEO-arbejdet på mange parametre, da de tilføjer værdi til din hjemmeside. Samtidig er de med til at overføre relevans, der kan være nyttige, når du arbejder med lokal SEO. Personligt fokuserer jeg meget på linkbuilding som SEO-konsulent, da det skaber SEO-resultater hurtigt, effektivt og kontrolleret.

Bygger du links, hvor bynavnet eller det område, du ønsker at blive fundet på, bliver nævnt i ankerteksten, sendes der et signal til Google om, at det er her, du befinder dig. Det samme gør sig gældende, hvis du får links fra lokale hjemmesider, der befinder sig indenfor samme geografiske område, hvor din virksomhed er placeret.

Herudover kan links fra Krak.dk, Degulesider.dk, Yelp.dk og lignende områdespecifikke opslagsværker være med til at bekræfte, at du er en lokal virksomhed.

Som noget nyt kan du også oprette 2 lokaler hjemmesider direkte hos Google. Den første er en lokal side på Google.com. Se eksempel her: https://sites.google.com/view/webbureau/

Den anden mulighed er, at du kan oprette en lokal landingpage gennem Google MyBusiness. Se eksempel her: https://nicolaisoerensen.business.site/

Jeg anbefaler, at du opretter dig alle steder. De lokale links er utrolig værdifulde og vægtes tungt i Googles øjne.

Nicolai Sørensen

Brandpartner v/Nicolai Sørensen

Anerkendt webdesigner og marketing specialist med 9 års erfaring i at skabe succesfulde cases for det danske erhvervsliv gennem webdesign, SEO & Google Ads.

+45 3063 3111

Skal vi tage en snak?

Seneste indlæg

Du kunne også være
interesseret i at læse disse artikler

Hvad er teknisk SEO?

Hvad er teknisk SEO?

Har du nogensinde undret dig over, hvad teknisk SEO er? Så er du ikke alene. Teknisk SEO dækker over det tekniske...

Hvad er On-Page SEO?

Hvad er On-Page SEO?

On-Page SEO er betegnelsen for det SEO-arbejde, der foretages internt på din hjemmeside. Det dækker således over alt...

Kontakt mig

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

Spørgsmål: Du er mere end velkommen til at stille dine spørgsmål i kommentarfeltet eller gennem min kontaktformular.

Tilbud: Du er også velkommen til at starte en uforpligtende dialog, hvis du er på udkig efter en seriøs samarbejdspartner du kan samle din hjemmeside og din online markedsføring hos.

Nicolai Sørensen er din WordPress webdesigner

Er du klar til en indledende snak?

+45 3063 3111

Fortæl mig om dine ønsker og udfordringer, og modtag en potentialevurdering og et prisestimat.

Psst.. I gennemsnit får mine kunder 14,4 nye kundehenvendelser pr. 100 besøgende.

5-stjerner på Trustpilot for webdesign & online marketing

Kontakt mig

Freetrailer som case
Tandlægeforeningen som case
Kvadrant som case
Charlotte Schou som case
Webamp som case
Custom Cash som case
Segway som case
Nemovo som case

Har du spørgsmål eller ønsker du at høre nærmere?

Nicolai Sørensen

Birkemosevej 5S, 3550 Slangerup
Kontor i Roskilde & København
CVR-nummer: 34810184

w

Kontakt mig

+45 3063 3111
hej @ nicolaisoerensen.dk
Sig hej – det gratis.

}

Telefontider

Mandag - Fredag: Kl. 08 - 17
Lørdag - Søndag: Efter aftale
Mails besvares alle dage

5
5,0 rating
5 ud af 5 stjerner (baseret på 10 anmeldelser)