Hvad kan Shopify?

september 28, 2021
Hvad kan Shopify?

Shopify er et brugervenligt system, hvorfra du kan administrere din webshop. Det er en hosted løsning, hvilket blandt andet betyder, at du ikke skal bekymre dig om server, ordresystem, betalingsløsninger, checkout eller lignende – alt er inkluderet i Shopifys ‘alt-i-én’-løsning. Herunder kan du læse mere om, hvad Shopify kan.

Shopify er et brugervenligt CMS, som er nemt at komme i gang med. Det er en hosted løsning, som inkluderer alt, hvad du har brug for, når du skal bygge en professionel webshop. Systemet egner sig særligt til små og mellemstore webshops.

Det er en stor fordel, at Shopify udelukkende er beregnet til webshops, da det sikrer en langt mere intuitiv brugerflade end eksempelvis WooCommerce. Hvis du er i tvivl om, hvad Shopify kan, følger herunder en introduktion til en række af de mest nødvendige funktioner.

Brugervenligt kontrolpanel

En af de helt klare fordele ved Shopify er, at det er et utroligt brugervenligt system. CMS’et er i modsætning til eksempelvis WooCommerce, udelukkende beregnet til webshops. Læringskurven er derfor forholdsvist lige til, og du lærer hurtigt systemet at kende.

Du skal hverken være programmør eller særligt teknisk anlagt for at kunne administrere din Shopify-webshop. Systemet indeholder ikke en masse features, som i bund og grund ikke er nødvendige, hvilket betyder, at du nemt kommer i gang med systemet.

Når du bruger Shopifys kontrolpanel, vil du bemærke, at der er kræset for detaljerne. Det er overskueligt og intuitivt – og hvis ud løber ind i udfordringer, findes der en masse tutorials på Shopify.com, men du kan også finde guides på eksempelvis YouTube.

Det bedste er dog at oprette en gratis trial, hvor du prøver systemet af. Ved at oprette produkter, kategorier og simple layouts, lærer du hurtigt systemet at kende. Du behøver ikke at afsætte mere end en eftermiddag, hvis du vil have styr på de mest basale funktioner.

Vælg mellem flere forskellige designs

Når du skal i gang med din webshop, kan du enten vælge at få den udviklet fra bunden af en professionel webdesigner, eller du kan tage udgangspunkt i et af de mange tilgængelige temaer. Du kan også vælge en page builder som eksempelvis PageFly, som er en app, der tilføjes til din Shopify-webshop.

Mulighederne er mange, og det er muligt at bygge stort set alle former for webshops med Shopify. Hvis du planlægger at bygge en professionel webshop, som skal kunne udvides nemt, er det dog ofte en god idé at hyre en Shopify-ekspert til at opsætte din shop.

Som nævnt, har du mulighed for at oprette en webshop, som ikke koster noget i de første 14 dage. Her kan du lære funktionerne at kende, og det giver dig samtidig mulighed for at vurdere, om du selv har kompetencer til at opsætte din Shopify webshop, eller du skal hyre en til opgaven.

Simpel administration af produkter

Endnu en fordel ved Shopify er, at det er utroligt nemt at administrere dit varelager. Uanset, om du vil oprette nye produkter, redigere i eksisterende eller slette udgåede varer, er det nemt og intuitivt. Det samme gælder, hvis du vil oprette variable produkter.

Anvender du eksempelvis WooCommerce, er det forholdsvist indviklet at oprette et variabelt produkt. Med Shopify er det langt mere simpelt, og det er en stor fordel, hvis du ikke er teknisk anlagt eller blot ønske et nemt og brugervenligt system.

Hvis du har oprettet ét produkt, kan du duplikere det, når du skal oprette nye produkter. Det er ofte en god løsning, hvis produkterne minder om hinanden, eller hvis du bare skal nogle af de samme informationer igen.

Det er nemt at oprette, redigere og slette i dine produkter, og du behøver ikke nogle særlige kompetencer, da Shopify er designet med henblik på at imødekomme alle slags brugere. Du behøver derfor ikke at have arbejdet med e-commerce før for at anvende Shopify.

All-inclusive løsning

Shopify er det, der kaldes for SaaS eller Software as a Service. Det betyder, at du hverken ejer systemet eller den kode, der anvendes til funktionerne. Til gengæld blive systemet hele tiden udvidet med nye funktioner og opdateringer, som du frit kan benytte dig af.

Du skal ikke betale mere for produktet, når der lanceres nye funktioner, da dette er inkluderet i dit abonnement. Dog er der nogle funktioner, der koster penge eller udelukkende er inkluderet i de større abonnementer, men selve kernefunktionerne vil du altid have adgang til.

Samtidig skal du heller ikke vedligeholde systemet selv, når der eksempelvis kommer opdateringer. Alt det tekniske står Shopify for, og det sker automatisk, helt uden du bemærker det, hvilket er en klar fordel i forhold til eksempelvis WooCommerce.

Du kan intallere apps for at udbygge funktionaliteten

Shopify har en lang række apps, som du kan installere på din webshop for at udvide med funktionalitet, som ikke er en del af standard funktionerne. Mange af apps’ne er gratis, mens andre koster penge. Ofte er der en gratis prøveperiode på de apps, der koster penge.

Det betyder, at du ikke er nødt til at betale en udvikler, når du skal have udvidet din webshop med ny funktionalitet. I stedet kan du blot finde en app, som har funktionaliteten, installere og tilpasse den, så den matcher dit behov.

Du kan se en oversigt over alle Shopifys apps her. De er inddelt i forskellige kategorier, ligesom du også har mulighed for at søge, hvis du mangler en specifik funktion på din webshop.

Det er nemt at arbejde med SEO

En af de øvrige fordele med Shopify er, at der er stor fokus på performance. Platformen optimeres hele tiden, så den altid overholder de gængse standarder – eksempelvis i forhold til de krav, søgemaskinerne stiller til din webshop.

Systemet er ikke fyldt med unødvendig kode som eksempelvis WordPress og WooCommerce, da Shopify udelukkende er udviklet til webshops. Det betyder blandt andet, at du får en hurtig og sikker webshop, som udelukkende kan det, den skal.

Det gør det tekniske fundament langt mere strømlinet, og det smitter af på dine placeringer i Google. Du har med andre ord et utroligt godt udgangspunkt for at opnå synlighed i søgeresultaterne, når du anvender Shopify til din webshop.

Samtidig er det nemt og intuitivt at arbejde med titler, meta-descriptions og lignende faktorer, der har en indflydelse på, hvordan dine produkter og undersider ligger placeret i Google. Alt i alt er det tekniske fundament en af de primære fordele ved Shopify.

Intuitivt checkout-flow med betalingsløsning

Når du vælger Shopify, har du ikke de store muligheder for at ændre i checkout eller kassen, som det hedder på dansk. Det kan måske virke som en ulempe, men det er faktisk en stor fordel, da kassen er baseret på data fra mange tusinde webshops.

Det betyder, at den som standard er konverteringsoptimeret med henblik på at sikre dig flest mulige salg. Flowet et intuitivt, og der er en integreret betalingsløsning med Shopify, så du nemt kommer i gang med at modtage betaling for dine produkter.

Ofte er der ikke behov for at ændre i kassens udseende, da du typisk vil gøre mere skade end gavn, hvis du har for meget frihed. Samtidig vil du ikke rende ind i udfordringer med betalinger, da Shopify hele tiden sikrer, at alt virker, som det skal.

Support hele døgnet

Shopify har en fremragende kundeservice, som er tilgængelig 24 timer i døgnet. Du kan altså få hjælp, uanset om du render ind i udfordringer om formiddagen, eftermiddagen eller sent om aftenen – og du er garanteret hurtigt og hjælpsom support.

Da Shopify er en canadisk virksomhed, er supporten på engelsk, hvilket bør være med i dine overvejelser. Shopify er derfor måske ikke den bedste løsning, hvis du ikke taler engelsk. Til gengæld er selve systemet oversat til dansk, og du kan finde dokumentation på dansk.

Supporten er en klar fordel ved Shopify, da andre systemer ikke har inkluderet support. Du kan få svar på alle spørgsmål, der relaterer sig til din webshop, og du kan kontakte supporten på både mail, chat og telefon.

Skal du have lavet en Shopify-webshop fra bunden?

Med Shopify kan du tage udgangspunkt i omkring 70 skabeloner, når du skal bygge din webshop. Det er et godt udgangspunkt, og skabelonerne fejler absolut ingenting – de er faktisk ganske glimrende og ser godt ud på alle enheder.

Alligevel vil de fleste opleve, at de får behov for en mere avanceret løsning, i takt med at forretningen udvikler sig. Hos Nicolai Sørensen & Co. har vi derfor specialiseret os i at designe og udvikle brugervenlige og konverteringsoptimerede Shopify-webshops.

Du er velkommen til at kontakte mig på +45 30 63 31 11 eller hej@nicolaisoerensen.dk, hvis du har brug for en skræddersyet løsning, der matcher dit aktuelle behov. Du får altid et gratis og uforpligtende tilbud, som du kan forholde dig til, før vi indgår et samarbejde.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nicolai Sørensen

Nicolai Sørensen & Co.

Anerkendt webdesigner og marketing specialist med 9 års erfaring i at skabe succesfulde cases for det danske erhvervsliv gennem webdesign, SEO & Google Ads.

+45 3063 3111

Skal vi tage en snak?

Seneste indlæg

Du kunne også være
interesseret i at læse disse artikler

Hvorfor vælge Shopify?

Hvorfor vælge Shopify?

Der er mange grunde til, at du bør vælge Shopify. Først og fremmest er det enormt brugervenligt og nemt at komme i...

Kontakt mig

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

Spørgsmål: Du er mere end velkommen til at stille dine spørgsmål i kommentarfeltet eller gennem min kontaktformular.

Tilbud: Du er også velkommen til at starte en uforpligtende dialog, hvis du er på udkig efter en seriøs samarbejdspartner du kan samle din hjemmeside og din online markedsføring hos.

Nicolai Sørensen er din WordPress webdesigner

Er du klar til en indledende snak?

+45 3063 3111

Fortæl mig om dine ønsker og udfordringer, og modtag en potentialevurdering og et prisestimat.

Psst.. I gennemsnit får mine kunder 20,4 nye kundehenvendelser pr. 100 besøgende.

5-stjerner på Trustpilot for webdesign & online marketing
Kontakt mig

Freetrailer som case
Tandlægeforeningen som case
Kvadrant som case
Charlotte Schou som case
Webamp som case
Custom Cash som case
Segway som case
Nemovo som case

Har du spørgsmål eller ønsker du at høre nærmere?

Nicolai Sørensen & Co.

Møllemoseparken 7, 3450 Allerød
Kontor i Søborg, København
CVR-nummer: 34810184
w

Kontakt mig

+45 3063 3111
hej [a] nicolaisoerensen.dk
Google Maps

}

Telefontider

Mandag - Fredag: Kl. 08 - 16
Lørdag - Søndag: Efter aftale
Mails besvares alle dage

5,0
5,0 ud af 5 stjerner (baseret på 10 anmeldelser)