WordPress vs. Squarespace – hvilket CMS skal man vælge?

september 19, 2021
WordPress vs. Squarespace – hvilket CMS skal man vælge?

I mange år har WordPress for langt de flestes vedkommende været det oplagte go-to CMS, når man skal vælge en platform til sin nye hjemmeside.

Der findes dog en spiller på markedet for CMS-systemer, som tidligere har været overset, men som i de seneste par år i højere og højere grad er begyndt at vise sig som en løsning, man kan overveje i stedet for WordPress.

Som med så mange andre valg, vil det i sidste ende komme an på dine behov, og hvad det er for en hjemmeside, du står over for at skulle bygge. 

Hvad er Squarespace?

For mange i Danmark er Squarespace måske fortsat et ret ubeskrevet blad. Idéen bag Squarespace har længe været at tilbyde et CMS-system, hvor du er fri for at skulle tænke på at rode i den dybereliggende kode på hjemmesiden, når der skal laves ændringer på hjemmesiden.

Med Squarespace er der gjort en dyd ud af at gøre det så nemt som muligt for enhver at lave en hjemmeside – uden at der er behov for at kaste sig ud i CSS eller HTML.

Dog skal det siges, at der er er mulighed for at arbejde i koden, hvis man vil det. 

Med Squarespace betaler man en månedlig pris. I øjeblikket ligger priserne på mellem 12 US dollar og 40 US dollar om måneden, alt afhængig af hvor store behov du og dit website har. Man kan selvfølgelig altid starte med den billigste løsning og løbende opgradere, efterhånden som ens behov stiger.

Men hvad får man så for de penge, som man betaler for Squarespace, og som man ikke betaler for WordPress? Det overblik får du i løbet af artiklen her. 

WordPress: Til enhver tid den eneste rigtige løsning?

For rigtig mange vil WordPress være det nemme og oplagte førstevalg i den her sammenhæng.

De fleste kender til WordPress og ved, at der er tale om et super brugervenligt CMS-system – måske den nemmeste måde at bygge et website på. Det kommer også til udtryk ved, at WordPress er platformen hos over 34 % af alle websites på hele internettet. 

WordPress er verdens mest populære CMS, og dagene hvor det kun var små blogs og amatørwebsites, der var drevet med WordPress, er for længst ovre. Den dag i dag drives også mange webshops med WordPress (WooCommerce) som platform. 

Her vinder Squarespace

Leder du efter den absolut nemmeste og mest simple måde at bygge et website hurtigt, så kan Squarespace rent faktisk godt være den løsning, du skal gå med. 

Der er måske ikke de samme muligheder for fleksibilitet som hos WordPress, men vil du lynhurtigt i gang og bygge en basal hjemmeside, så er det ganske vist rigtig nemt hos WordPress, men måske det lige er en tand hurtigere og nemmere hos Squarespace. 

Hos Squarespace skal du ikke bekymre dig om hosting eller at skulle ud og købe domænenavn. Du skal blot oprette dig hos Squarespace, og så får du ellers med det samme muligheden for at vælge mellem en hel masse forskellige templates. Du vil også blive bedt om at svare på et par simple spørgsmål undervejs, og så er du ellers kørende. 

Du kan ved hjælp af drag and drop funktionen flytte rundt på elementer og designe din hjemmeside, præcis som du ønsker, uden at du altså behøver at skulle skrive en eneste linje kode.

Hvor denne builder med drag and drop er indbygget hos Squarespace, så er det lidt en anden sag hos WordPress, hvor du først skal hente et plugin som f.eks. Elementor, der kan klare den opgave for dig. 

Det er denne evne til at få dit website op at køre så hurtigt og nemt som overhovedet muligt, som er den største fordel hos Squarespace. 

Ulemper ved Squarespace

Der kan være en ulempe i, at du hos Squarespace er ret begrænset, når det kommer til fleksibilitet, plugins og temaer fra tredjeparter. 

Når du gør brug af Squarespace, “begrænser” du dig samtidig også til at gøre brug af den relativt begrænsede mængde af integrationer, som Squarespace understøtter. 

Samtidig må det siges at være noget af en ulempe, at der slet ikke er nogen gratis udgave af Squarespace. Man skal ganske enkelt betale, hvis man vil prøve kræfter med platformen, og det kan holde nogle tilbage. 

WordPress er den mere uforpligtende løsning, der får dig i gang med det samme næsten uden udgifter. 

Her vinder WordPress

Hvor Squarespace kommer til kort med sit begrænsede udvalg af plugins og temaer fra tredjeparter, så er det til gengæld dér, hvor WordPress står stærkt.

Du finder tusinder og atter tusinder af plugins, som du kan installere på dit WordPress site, og som gør, at du kan customize i det uendelige. 

WordPress er – ligesom Squarespace – også en super brugervenlig løsning og et ekstremt velfungerende CMS. 

Det kan være en fordel at vælge WordPress, hvis du ikke helt ved, hvad den hjemmeside, du er ved at bygge, skal udvikle sig til. Man kan således argumentere for, at mulighederne for at skalere op på længere sigt er bedre hos WordPress, end de er hos Squarespace. 

I starten vil det nok også være mindre forpligtende at gøre brug af WordPress, da du her ikke – som ved Squarespace – betaler en månedlig fee for at gøre brug af CMS-systemet. 

Ulemper ved WordPress

Det vil altid være en smagssag, om man bedst kan lide de temaer, der tilbydes hos Squarespace, eller om man ønsker det noget større udvalg, der er tilgængeligt med et WordPress website. 

Der er ikke de samme muligheder for support for dig, der driver et WordPress website, som der er hos Squarespace. Med den månedlige pris, man betaler for Squarespace, burde man måske også kunne forvente, at der er mulighed for support inkluderet – og det er der. 

WordPress eller Squarespace – hvad skal man vælge? 

Overordnet set kan WordPress og Squarespace opfylde mange af de samme behov. 

Har du brug for at komme hurtigt i gang, og er det blot et meget simpelt website, du ønsker, så kan begge løsninger være lige gode. Det kan afhænge af, om du ønsker at betale den månedlige fee hos Squarespace. Omvendt vil du med et WordPress website også skulle ud at købe et domænenavn og hosting. Så uanset hvilken løsning, du vælger, vil der være udgifter – omend det ikke vil ende med at blive nogen bekostelig affære uanset hvad.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nicolai Sørensen

Nicolai Sørensen & Co.

Anerkendt webdesigner og marketing specialist med 9 års erfaring i at skabe succesfulde cases for det danske erhvervsliv gennem webdesign, SEO & Google Ads.

+45 3063 3111

Skal vi tage en snak?

Seneste indlæg

Du kunne også være
interesseret i at læse disse artikler

WordPress eller Wix?

WordPress eller Wix?

Er du i tvivl om, hvorvidt du skal vælge WordPress eller Wix til din nye hjemmeside? Der er stor forskel på de to...

Kontakt mig

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

Spørgsmål: Du er mere end velkommen til at stille dine spørgsmål i kommentarfeltet eller gennem min kontaktformular.

Tilbud: Du er også velkommen til at starte en uforpligtende dialog, hvis du er på udkig efter en seriøs samarbejdspartner du kan samle din hjemmeside og din online markedsføring hos.

Nicolai Sørensen er din WordPress webdesigner

Er du klar til en indledende snak?

+45 3063 3111

Fortæl mig om dine ønsker og udfordringer, og modtag en potentialevurdering og et prisestimat.

Psst.. I gennemsnit får mine kunder 20,4 nye kundehenvendelser pr. 100 besøgende.

5-stjerner på Trustpilot for webdesign & online marketing
Kontakt mig

Freetrailer som case
Tandlægeforeningen som case
Kvadrant som case
Charlotte Schou som case
Webamp som case
Custom Cash som case
Segway som case
Nemovo som case

Har du spørgsmål eller ønsker du at høre nærmere?

Nicolai Sørensen & Co.

Møllemoseparken 7, 3450 Allerød
Kontor i Søborg, København
CVR-nummer: 34810184
w

Kontakt mig

+45 3063 3111
hej [a] nicolaisoerensen.dk
Google Maps

}

Telefontider

Mandag - Fredag: Kl. 08 - 16
Lørdag - Søndag: Efter aftale
Mails besvares alle dage

5,0
5,0 ud af 5 stjerner (baseret på 10 anmeldelser)