Webshop optimering – guide med tips til optimering af webshop

maj 8, 2021
Webshop optimering – guide med tips til optimering af webshop

Midt i hverdagens stress og jag er det ikke altid, at man kan se skoven for bare træer. Det er ikke altid, at man lige får taget fat på allermest oplagte ting, som man kan gøre for at forbedre sin webshop og styrke fundamentet. De ting vil jeg tage fat på i artiklen her. Det er forslag til, hvordan du kan styrke din webshop med helt grundlæggende elementer. 

De fleste af de optimeringsforslag, der nævnes her i artiklen, vil du kunne tage fat på, uanset om du driver din webshop med Shopify, WooCommerce eller en helt anden platform.

Nogle af tingene kan måske virke banale og som noget, alle i forvejen har styr på. Men indimellem kan man altså godt i forbifarten glemme selv de mest grundlæggende elementer.  

Sagt med en efterhånden lettere slidt kliché, så er der altså her tale om lavthængende frugter, som det vil være dumt ikke at få styr på.

Lad os komme i gang. 

Forbedr hastigheden på din webshop

Du kan starte med at måle hastigheden på dit website. Det kan du bl.a. gøre her.

Når man skal optimere hastighed, kan det ofte være ting som optimering og skalering af billeder, cache, minimering af CSS og JavaScript, der kan være problemer. Det vil afhænge af den enkelte hjemmesides opbygning, hvad der præcist skal optimeres på, så start med at køre en hastighedsmåling og arbejd ud fra det. Det er ikke sikkert, at du selv har kompetencerne til at gå ind i backend-delen og løse det hele, men i langt de fleste tilfælde findes der plugins, der kan hjælpe dig med at løse flere af problemerne.

Optimér dine tekster

Sørg for, at både produktbeskrivelser og kategoritekster er uddybende, relevante og besvarer nogle af de spørgsmål, dine potentielle kunder måtte stå med. 

Har du flere hundrede kategorier, er det måske ikke lige nu og her, at du skal bruge tid på at skrive lange tekster til dem alle, men har du blot få kategorier, så kan det give mening at give teksterne et ansigtsløft. Det samme gælder produktbeskrivelserne. De skal være gennemarbejdede og uden stavefejl, så du fremstår professionel i din kommunikation.

Gennemgå Google Search Console for fejl

Google Search Console er et fremragende værktøj, som hjælper dig med at udpege eventuelle fejl og mangler på dit website.

Her kan du f.eks. se, om dit sitemap er registreret korrekt, eller om der er fejl i det. Du vil også kunne se, om der er 404-fejl på dit website, hvordan du performer på forskellige søgeord i søgeresultaterne og meget andet.

Det kan være et oplagt gratis alternativ til de dyre SEO tools som f.eks. SEMrush og Ahrefs. 

Har du ikke allerede tilkoblet GSC til dit website, så er det på tide at få det gjort.

Få styr på eventuelle døde links

Her vil du reelt set kunne gøre brug af førnævnte Google Search Console, men der findes også en række andre værktøjer, der måske i højere grad giver mening at gøre brug af her. Det handler altså om at identificere sider på URL’er, der ikke længere findes, fordi indholdet f.eks. kan være flyttet eller et produkt ikke længere findes. 

Et oplagt værktøj her er Screaming Frog, hvor du med en gratis version kan løbe op til 500 URL’er igennem, og er behovet større, kan du købe PRO-versionen, hvor du kan scanne lige så mange URL’er, du vil. Screaming Frog er samtidig et fremragende værktøj til en lang række andre lign. opgaver af teknisk karakter. 

Opsæt Facebook pixel

Driver du en webshop med WooCommerce, kan du tjekke denne guide, der viser, hvordan du opsætter Facebook Pixel på dit website.

Driver du en Shopify webshop, kan du tjekke denne guide, der hjælper dig godt på vej.

Sørg for et brugervenligt checkout flow på mobil

Det er ikke en overraskelse for nogen som helst, at flere og flere brugere shopper direkte fra deres smartphone, og igen, det kan jo virke så banalt at understrege, men det er bare vigtigt, at du sørger for, at det er en behagelig og gnidningsfri oplevelse at shoppe på din webshop via en smartphone. 

Grib din smartphone og gennemfør en ordre på din egen webshop. Find ud af, om checkout flowet giver mening i den kontekst.

Samtidig giver det mening at kigge på, om du tilbyder de betalingsmetoder, der giver ekstra god mening i en mobil kontekst. Det kunne være MobilePay, Google Pay eller Apple Pay. 

Få styr på Schema markup

Ved hjælp af Googles eget værktøj kan du tjekke, om Schema markup er korrekt implementeret på dit website.

Når du driver en webshop, er der flere forskellige oplagte muligheder, når vi snakker Schema markup. Du kan f.eks. implementere kode, der gør, at priser, lagerstatus og produktanmeldelser vises direkte i søgeresultaterne på Google. Det kan være med til at skabe blikfang og gøre, at kunden vælger dig, der netop har styr på Schema markup i stedet for konkurrenten.

Start en blog og udarbejd kvalitetsindhold 

Uanset hvilken branche du beskæftiger dig med, vil det give ekstremt god mening at starte en blogsektion på dit website og begynde at skrive artikler, guides og blogindlæg om relevante emner. 

Det er aldrig for sent at starte en blog. Det er aldrig for sent at skrive relevant indhold, som dine brugere rent faktisk kan bruge til noget og bliver klogere af. Én ting er, at dine potentielle kunder bliver klogere og dermed kommer til at anse dig for at være ekspert på dit område. Samtidig er fordelen også, at du får muligheden for at hente ekstra trafik fra relevante søgeforespørgsler på Google. Det vil altså i bedste fald resultere i yderligere trafik til din webshop. 

Skru op for kundeservicen

Kunderne ønsker at kunne få svar på de spørgsmål, de sidder med, lige præcis NÅR de har behov for det. Hvis du ikke allerede har det, så skulle du måske f.eks. implementere chat på dit website. Det kan måske endda være dét, der afgør, om kunden vælger at handle hos dig eller konkurrenten. Sørger du for at være til stede og klar til at svare på de spørgsmål, kunden sidder med, er du et skridt tættere på en gennemført ordre. 

Flere af de nævnte muligheder for optimering her i artiklen vil ikke være lige relevante for alle, men måske kan der for dig, der lige er startet ud være et par ting, du kan tage med dig fra artiklen.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nicolai Sørensen

Nicolai Sørensen & Co.

Anerkendt webdesigner og marketing specialist med 9 års erfaring i at skabe succesfulde cases for det danske erhvervsliv gennem webdesign, SEO & Google Ads.

+45 3063 3111

Skal vi tage en snak?

Seneste indlæg

Du kunne også være
interesseret i at læse disse artikler

Kontakt mig

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

Spørgsmål: Du er mere end velkommen til at stille dine spørgsmål i kommentarfeltet eller gennem min kontaktformular.

Tilbud: Du er også velkommen til at starte en uforpligtende dialog, hvis du er på udkig efter en seriøs samarbejdspartner du kan samle din hjemmeside og din online markedsføring hos.

Nicolai Sørensen er din WordPress webdesigner

Er du klar til en indledende snak?

+45 3063 3111

Fortæl mig om dine ønsker og udfordringer, og modtag en potentialevurdering og et prisestimat.

Psst.. I gennemsnit får mine kunder 20,4 nye kundehenvendelser pr. 100 besøgende.

5-stjerner på Trustpilot for webdesign & online marketing
Kontakt mig

Freetrailer som case
Tandlægeforeningen som case
Kvadrant som case
Charlotte Schou som case
Webamp som case
Custom Cash som case
Segway som case
Nemovo som case

Har du spørgsmål eller ønsker du at høre nærmere?

Nicolai Sørensen & Co.

Møllemoseparken 7, 3450 Allerød
Kontor i Søborg, København
CVR-nummer: 34810184
w

Kontakt mig

+45 3063 3111
hej [a] nicolaisoerensen.dk
Google Maps

}

Telefontider

Mandag - Fredag: Kl. 08 - 16
Lørdag - Søndag: Efter aftale
Mails besvares alle dage

5,0
Rated 5 out of 5
5 ud af 5 stjerner (baseret på 10 anmeldelser)